Djuranović z odzivom na neodločeni rezultat

0
696

Prva ligaška tekma v koledarskem letu 2022 se je končala z delitvijo točk. Živahen vstop v tekmo ni bil kronan z zadetkom s strani rumene družine. Tabor Sežana je zadržala vse nalete domačih in v 35. minuti dosegla prvi gol na tekmi. Sredi drugega polčasa je za izenačenje z avtogolom poskrbel Mihael Briški, še pred tem pa je v 76. minuti pordečel Til Mavretič.

Glavni trener Dejan Djuranović o vstopu v tekmo: ”Želja je, da igramo dinamično, agresivno. Hoteli smo prikazati dobro predstavo, osvojiti vse tri točke in tako smo tudi krenili v tekmo. V prvem delu smo si priigrali veliko priložnosti, ki bi jih morali bolje izkoristiti, na drugi strani pa smo po nesporazumu oziroma napaki dovolili, da gostje povedejo. Sežana je bila v prednosti, ampak vztrajali smo in po podaji iz kota prišli do izenačenja. Na koncu smo iztržili točko, za zmago pa je bilo premalo.”

O neizkoriščenih priložnostih: ”Pripravili smo si zares kar nekaj zrelih situacij. Tako v prvem kot tudi drugem polčasu in samem zaključku tekme. Realizacijo lahko izboljšamo le s kvalitetnejšo izvedbo pred golom tekmeca. Skozi proces treninga delamo na teh podrobnostih, zato verjamem, da bodo fantje v zaključkih kmalu bili bistveno uspešnejši.”

O delitvi točk: ”Zaostajali smo, zato je bila naša prva želja ob premoru, da se čim prej vrnemo v tekmo. Prednost nasprotnika smo izničili v zaključku dvoboja, ko smo imeli igralca več. Iskali smo gol, ki bi pomenil preobrat, toda ni nam uspelo. Zadovoljen sem z vztrajnostjo, hotenjem, ustvarjenimi priložnostmi, z rezultatskega vidika pa ne moremo biti veseli. Želeli smo vse tri točke, res pa je, da se v takšnih obračunih lahko hitro zgodi poraz. Tabor se je pokazal kot čvrsta, agresivna ekipa. Imeli so svoje priložnosti, bili nevarni, z določenih akcij pa bi lahko celo tekmo že prej zaključili. S tem bi nas kaznovali za neizkoriščeno, vendar takšen je nogomet. Ob koncu remi, zato čestitke Taboru in mojim fantom za borbo do konca.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here