Kronika policijske postaje Domžale (od 21.2. do 27.2.2022)

0
1106

21.2.2022 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je neznani storilec pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in poskušal v le tega vlomiti, vendar mu to ni uspelo tako, da je dejanje ostalo pri poskusu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 2. 2022 – PRIJAVA KD ZALEZOVANJA, OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA IN
PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju zalezovanju. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni že dlje časa svojo zunajzakonsko partnerko zalezoval, kljub veljavnemu ukrepu prepovedi približevanja. Zaradi navedenega so policisti osumljenemu na podlagi 157. člena ZKP odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje. Pri osumljenemu je bila opravljena tudi hišna preiskava. Osumljeni je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na
sodišče v Ljubljani, ki pa je zanj odredil pripor.

22. 2. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti snov za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov mu je bila proti potrdilu zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja izdana odločba v hitrem postopku.

22. 2. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec iz odklenjene garaže stanovanjske hiše odtujil gorsko kolo in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 750 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 2. 2022 – POŠKODOVANJE TUJE STVARI
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znana oseba v gostinskem lokalu z 10 kg gasilnim aparatom na prah poškropil prostor, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 3006 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper znano osebo podali kazensko ovadbo na pristojno
sodišče.

23. 2. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti enega izmed voznikov, zaradi česar se je drugi voznik poskušal umikati desno ter trčil v tri parkirana vozila. Potnica v vozilu oškodovanca bo naknadno iskala zdravniško pomoč, saj je na kraju tožila za bolečinami v
hrbtu. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 13.500 EUR. Policisti so na kraju povzročitelju izdali plačilni nalog.

25.02.2022 – PROMETNA NESREĆA II. KATEGORIJE
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije z udeležbo kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču s strani kolesarja. Kolesar se je v prometni nesreči telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC Ljubljana. Materialna škoda znaša skupno za okoli 500 EUR.
Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

25.02.2022 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega osebnega avtomobila vozila odtujil obe registrski tablici in s tem lastnika vozila oškodoval za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

25.02.2022 – PRIJAVA KD NASILJA V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI
PRIBLIŽEVANJA PO 60 ČL. ZNPPOL
Policisti smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Ugotovljeno je bilo, da osumljeni nad svojo zakonsko partnerico več let izvaja psihično, ekonomsko in občasno tudi fizično nasilje. Po zbranih obvestilih je bil osumljenemu izrečen ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPOL, napisana pa je bila tudi kazenska ovadba, ki bo podana na
pristojno sodišče.

26.02.2022 – VLOM V TOVORNA VOZILA
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v več tovornih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči neovirano pristopil do parkirnega prostora, kjer je na neugotovljen način vlomil v sedem parkiranih tovornih vozil in iz notranjosti odtujil kartice za plačilo goriva ter s tem oškodoval lastnike za okoli 640 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

26.02.2022 – PRIJAVA KD NASILJA V DRUŽINI
Policisti smo bili obveščeni o nasilju v družini med izven zakonskima partnerjema. Ugotovljeno je bilo, da je do spora prišlo zaradi alkohola, osumljeni pa je oškodovanko spravljal v podrejen položaj, jo tepel in žalil. Oškodovanka je bila nastanjena v varno hišo, zoper osumljenega pa bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

26.02.2022 – POŽAR ZABOJNIKA ZA SMETI
Policisti smo bili obveščeni o požaru zabojnika za smeti. Ugotovljeno je bilo, da je do požara zabojnika prišlo zaradi odvrženega ohišja baterije ognjemeta, katerega je pred tem neznana oseba prižgala v neposredni bližini in nato še vroče ohišje odvrgla v zabojnik. Požar so pogasili gasilci, nastala pa je materialna škoda za okoli 250 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

26.02.2022 – TATVINA KOLESA IN VLOM V VRTNO LOPO
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo in tatvini kolesa.
Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška ob
stanovanjski hiši odtujil otroško kolo ter nato vlomil tudi v vrtno lopo v
neposredni bližini iz katere je odtujil več vrtnega in drugega orodja oz.
pripomočkov. Materialna škoda znaša za okoli 4.000 EUR. Policisti
nadaljujejo z delom.

26.02.2022 – KRŠITEV ZAKONA O OMEJEVANJU PORABE ALKOHOLA IN DELO NA ČRNO
Policisti so opravili kontrolo lokala in pri kontroli ugotovili, da oseba v lokalu dela na črno, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da streže alkoholno pijačo mladoletnim osebam. V zvezi ugotovljenih prekrškov bodo policisti ustrezno ukrepali.

27.02.2022 – TATVINA GORIVA IZ TOVORNIH VOZIL
Policisti smo bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarjev dveh tovornih vozil tuje registracije. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču iz dveh parkiranih tovornih vozil tujih registracij odtujil za skupno 890 EUR goriva in kraj neovirano zapustil. Oba voznika sta v času tatvine spala v kabini vozila. Policisti nadaljujejo z delom.

27.02.2022 – IZSLEDENO ODTUJENO VOZILO
Policisti smo imeli v postopku tujo državljanko, ki je vozila osebni avtomobil višjega cenovnega razreda, za katerega je bilo ugotovljeno, da ima različne številke šasije, med njimi pa je tudi št. šasije vozila, ki je beležen kot ukraden v tujini. Vozilo je bilo osebi, katerega naj bi pred tem kupila v tujini, zaseženo in odpeljano v hrambo. Policisti nadaljujejo z delom.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov 
pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo