Calcitove plavalke blestele na tekmovanju Princ in Princesa šprinta

0
768
Anna Losieva

V soboto, 5. 3. 2022, je na 25 metrskem bazenu v Tivoliju v Ljubljani potekala plavalna tekma Princ in Princesa šprinta 2022. Plavalci na tekmi plavajo samo 25 metrske discipline, hkrati pa so razdeljeni v štiri starostne skupine. Kot zanimivost je na tekmi tudi disciplina 25 m plavanja pod vodo imenovana APNEA.

Nina Vrhovnik

Za plavalni klub Calcit Kamnik je pod vodstvom trenerja Emila Tahirovića nastopilo šestnajst tekmovalcev. Ana Avbelj, Neža Hren, Taja Klemen, Maruša Kugler, Anna Losieva,  Ema Matijaš, Laura Podgoršek, Tajda Spruk, Nina Vrhovnik, Tymur Beshlyk, Žiga Rakar Keržič, Peter Lackovič, Lovro Lukan, Liam Negodič, Matevž Vrhovnik in Nace Žen so se po dolgi tekmovalni prekinitvi pomerili med sabo in dosegli zavidljive rezultate.

Dobitniki medalj so:

Anna Losieva  je v svoji skupini priplavala štiri prva mesta na : 25 m prosto, 25 m hrbtno, 25 m prsno in 25 m delfin.

Taja Klemen je osvojila vse tri barve žlahtnih kovin, po disciplinah: 1. mesto 25 m hrbtno, 2. mesto 25 m prosto, 3. mesto 25 m delfin

Nina Vrhovnik je priplavala 2 . mesto 25 m prosto in 25 m delfin ter 3. mesto 25 m prsno.

Laura Podgoršek 3. mesto 25 m APNEA.

Neža Hren 3. mesto 25 m prsno.

Ana Avbelj 2. mesto 25 m prsno.

Na koncu tekme pa je potekalo tudi finale na 100 m mešano, kjer sta ponovno blesteli Calcitovi plavalki Nina Vrhovnik s 3. mestom in Taja Klemen s 7. mestom.

Taja Klemen

Vsem plavalcem iskreno čestitamo in želimo veliko uspeha na prihajajoči tekmi Dr. Fig, ki bo potekala8 v Kranju prihodnjo soboto.

Matjaž Spruk
Foto: Plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik

Oglasno sporočilo