Odprtje fotografske razstave Ptiči Janeza Glavača

0
231

Včeraj, v sredo, 9. marca 2022, se je pri zidu Kreativne četrti Barutana odvijalo odprtje fotografske razstave Ptiči Janeza Glavača, ki se ga je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Bogdan Pogačar.

Janez Glavač je član Foto kluba Kamnik, ki se z naravoslovno fotografijo resneje ukvarja dobrih deset let. Tokrat na barutanskem zidu predstavlja serijo sedemnajstih velikoformatnih fotografij ptic, ki jih je na različnih lokacijah v Sloveniji v fotografski objektiv ujel v obdobju zadnjih treh let.

V imenu Foto kluba Kamnik je zbrane nagovorila Ana Stanovnik Perčič, ki se je zahvalila avtorju in članom Foto kluba Kamnik za pomoč pri postavljanju razstave.

Podžupan Bogdan Pogačar je v svojem imenu, imenu Občine Kamnik in v imenu župana gospoda Mateja Slaparja vse prisotne lepo pozdravil. Izpostavil je, da Občina Kamnik prepoznava območje Smodnišnice tudi kot potencial za razvoj družbenih dejavnosti oziroma kulture, zato ga iskreno veseli, da je Foto klub Kamnik na zidu pri Kreativni četrti Barutana s svojo razstavo dal še dodaten pomen in dušo. Povedal je, da ga iskreno veseli, da so na inovativni način predstavili fotografsko razstavo. Meni, da bo prav zaradi dodatne opremljenosti predstavljenih slik s QR kodami razstava izjemno zanimiva in hkrati tudi poučna za vse generacije. Gospodu Janezu Glavaču in Foto klubu Kamnik je čestital in zaželel uspešno ter dobro obiskano razstavo.

Za preplet misili in besed je poskrbel Goran Završnik, ki je poudaril tudi pomen delovanja Kreativne četrti Barutana in zidnih razstav, ki so bile do sedaj vse dobro obiskane, skoraj pri vseh razstavah pa je sodeloval tudi  Foto klub Kamnik.

Vljudno vabljeni k ogledu razstave, ki bo na ogled do konca meseca aprila.

Fotografije: Foto klub Kamnik

Oglasno sporočilo