Uspešno izveden 32. Mekinjski kros

0
882

27. april 2022 je v Mekinjah minil v športnem duhu, saj se je odvil jubilejni 32. Mekinjski kros in 14. Memorial Mira Petka. Tekači so bili letos izjemno dobre volje, saj so po dveh letih ponovno lahko tekli, ob tem pa je bila proga izjemno zahtevna in teren močno razmočen. Zbranim se je pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj z v. d. direktorja Zavoda za turizem in šport Kamnik Luko Svetcem in vodjem tekmovanja Ladom Kvedrom.

Tekači vseh starosti so se pomerili v teku skozi teren, ki marsikomu predstavlja velik zalogaj ter se borili za nagrade in za mesto na najvišji stopnički. Tekmovalci so bili vsesplošno zadovoljni, saj se na progi ni nihče poškodoval, gledalci pa so doživeto navijali za svoje favorite. Na cilju je bilo za vse gledalce poskrbljeno za dobro hrano in pijačo.

32. Mekinjski kros so odprli najmlajši s cicitekom, tekom vrtčevskih otrok, pomerilo pa se je 60 otrok. Vsak od otrok, ki je tekmoval na Mekinjskem krosu je dobil tudi spominsko medaljo za sodelovanje, ki sta jih podelila župan Matej Slapar in Jasna Kveder. Nato so tekli dečki in deklice od leta rojstva 2011 naprej, ki so se pomerili v teku na 500 metrov. Tem so sledili malo starejši tekači, ki so se pomerili na 500, 1.000 in 2.000 metrov, nato pa ženske na 5 kilometrov.

Najbolj vzdržljivi so se pomerili na 10-kilometrski progi. Najstarejši tekač in tekačica sta štela 68 let, najmlajši tekač pa štiri leta. Poleg tekačev je na progi nastopilo okoli 16 štirinožcev, ki so tekli poleg svojih lastnikov v disciplini canicross.

Najboljši tekač je bil Timotej Bečan (KGT Papež), drugo mesto je zasedel Jakob Medved (Športno društvo Tek), tretji pa je bil Franci Volkar (ŠKD Mekinje).

V ženski kategoriji je zmagala Urša Trobec (KGT Papež), drugo mesto je zasedla Tamara Čelesnik (ŠKD Mekinje) in tretje mesto Ivica Žlogar (KGT Papež).

Športno – kulturno društvo Mekinje se tudi za naslednje leto nadeja izvrstnega dogodka, za kar se imajo zahvaliti predvsem 30 prostovoljcem, donatorjem, tekmovalcem ter tudi obiskovalcem.

Proga Mekinjskega krosa je ena zahtevnejših v okolici, zato seveda čestitamo prav vsem tekmovalcem, ne samo tistim, ki ste slavili na stopničkah. Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here