Kronika Policijske postaje Kamnik (od 3.5. do 7.5.2022)

0
570

3.5.2022
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom v Podgorju, pri kateri je prišlo do oplazenja z ogledali. Neznani voznik, ki je zavil na nasproten vozni pas, kjer je pravilno vozila oškodovanka, je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke, policisti pa ga bodo poskušali izslediti ter ga ustrezno kaznovati.

POŠTENA OBČANKA
Na PP Kamnik je prišla poštena občanka in izročila 100 EUR, ki jih je našla v reži bankomata NLB na Glavarjevi v Komendi. Policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev lastnika denarja, kateremu bo le-ta vrnjen.

NEPRIDIPRAVI IZKORISTILI NAJDENO BANČNO KARTICO
Na PP se je zglasila občanka in povedala, da je na avtobusu izgubila denarnico z vsebino. Nepridipravi, ki so denarnico našli, je niso vrnili ter so se raje okoristili z bančno kartico ter v trgovini nakupili raznorazne prigrizke. Policisti že zbirajo obvestila, da se odkrije njihova identiteta nato pa bo zoper njih podana kazenska ovadba.

PADEL S KOLESOM
Po naročilu OKC je patrulja odšla na cesto na Šetruško goro, kjer je padel kolesar. Policisti PP Kamnik so ugotovili, da gre za samoudeležbo mladoletnega kolesarja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in zadobil lažje telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljali v klinični center Ljubljana. Zoper kolesarja bodo policisti vložili obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4.5.2022
TATVINA AKUMULATORJEV
Nepridipravi so v Kamniški Bistrici iz prenosnih semaforjev med 3.5.2022 in 4.5.2022 med 16.00 in 08.00 uro odtujil dva akumulatorja znamke TAB MAGIC TRUCK 12V v vrednosti 1.000,00 EUR. Policisti izvajajo vse aktivnosti, da bi odkrili tatove ter jih pripeljali pred sodišče.

PROMETNA NESREČA V NASELJU KRIŽ PRI KOMENDI
Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo v naselju Križ. Povzročiteljica je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila s sprednjim delom vozila v pred sabo stoječ osebni avtomobil, ki se je pravilno ustavil v križišču. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog. V prometni nesreči se je lažje telesno poškodovala sopotnica v enem od vozil. Povzročiteljici je bil izdal plačilni nalog.

PIJAN ZA VOLAN
Policisti so ustavili voznika osebnega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus, ki je pokazal, da ima voznik 0.61 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na podlagi 107. čl. ZPrCP mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana in na podlagi 113.a člena ZP-1 začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

5.5.2022
TATVINE KATALIZATORJEV
Policisti PP Kamnik preiskujejo dve tatvini katalizatorjev, do katerih je prišlo na Ulici Matije Blejca in na Klavčičevi ulici. Policisti izvajajo vse aktivnosti, da bi odkrili tatove ter jih pripeljali pred sodišče.

ZAPELJAL V LUKNJO IN POŠKODOVAL PNEVMATIKO
Voznik osebnega vozila se je vozil po lokalni cesti Podgorje (povezovalna cesta) in v bližini naslova Podgorje 83A zapeljal na udrtino na cestišču. Pri tem je poškodoval sprednjo desno pnevmatiko na vozilu. Obveščen je bil dežurni delavec podjetja KPK, kateri skrbi za urejanje lokalnih cest in bo poskrbelo za sanacijo cestišča.

PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
Operativno komunikacijski center je patruljo napotil na kamniško obvoznico, kjer je prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila iz neznanega razloga zapeljal na nasprotni prometni pas, pri čemer je trčil v tovorno vozilo. Povzročitelj je bil v prometni nesreči huje poškodovan in je bil s strani ZD Kamnik odpeljan na UBKC Ljubljano. Obravnavo prometne nesreče je na kraju prevzela Postaja prometne policije Ljubljana.

6.5.2022
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA NA OŠ V ŠMARTNEM
Neznanec je mladoletni osebi na Osnovni šoli v Šmartnem v Tuhinju odtujil mobilni telefon Samsung A50. S tem protipravnim dejanjem si je pridobil 250 eurov premoženja. Policisti že zbirajo obvestila, da se odkrije njihova identiteta nato pa bo zoper njih podana kazenska ovadba.

7.5.2022
VINJEN VOZNIK
Policisti so med akcijo PROMIL ustavili voznika, ki je kazal znake alkoholiziranosti (vonj, otežen govor). Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal rezultat 0,67 mg/l. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana in začasno odvzeto vozniško dovoljenje Sledi Obdolžilni predlog na OS Kamnik.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo