Ideja za starše: Gozdna pedagogika in pomen preživljanja časa v naravi za celostni razvoj otrok; 23.5.

0
116

Vabljeni na predavanje o gozdni pedagogiki, na katerem bomo v praksi preizkusili nekaj metod, ki jih lahko izvajamo z otroci do 12 let. Predavanje bo potekalo v ponedeljek, 23. maja 2022 ob 17:00 v gozdu Šumberk v Domžalah. Točna lokacija zbora bo udeležencem sporočena naknadno.
Današnji otroci imajo v zadnjih desetletjih vedno manj stika z naravo, mnogo manj kot so ga imeli njihovi starši. Na prvi pogled nam narava ponujata blatne in neravne poti, klope, vročino poletnih dni ali zimski mraz in jo je težko primerjati s kratkočasjem v zaprtih prostorih. In vendar, kaj so tiste prednosti naravnih okolij, ki spodbujajo otrokov razvoj? Kako si razlagamo trditev, da so otroci, ki odraščajo v naravi bolj srečni in miselno bolj sposobni?
Predavanje je namenjeno staršem, pedagoškim strokovnim delavcem in vsem, ki jih to področje zanima. Potekalo bo kot doživljajski sprehod v naravi, kombiniran z razlago strokovnih izhodišč in praktičnih aktivnosti gozdne pedagogike.
Izvajalka bo mag. Natalija Györek, ki se ukvarja s strokovnim razvojem področja gozdne pedagogike. Predstavila bo, kako preživljanje časa v naravi in prosta igra zunaj koristi razvoju otrok v predšolskem in zgodnjem šolskem obdobju in zakaj je pomembno, da otroci že v zgodnjem otroštvu začnejo preživljati čas v naravi.

Spoznali bomo:
– zakaj današnji otroci in tudi starši potrebujejo naravo in preživljanje prostega časa v naravnih okoljih
– prednosti preživljanja časa v naravnih okoljih
– kakšen je vpliv narave na otrokov celostni razvoj in kaj lahko pri tem naredimo sami
– prednosti poučevanja in igre v naravnih okoljih

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na kasnejši datum v istem tednu.

Predavanje je brezplačno.

CZM Domžale

Oglasno sporočilo