Helios Sunsi z dvignjemi glavami zaključujejo letošnjo sezono

0
628

Tudi v tretji tekmi finala Lige Nova KBM so košarkarji Cedevite Olimpije upravičili vlogo favorita, slavili z 81:101, in zasluženo prišli do novega naslova državnih prvakov. Pred izjemnim navijaškim ambientom v Športni dvorani Domžale pa so predvsem v drugem polčasu tudi domači Helios Sunsi pustili izjemen vtis in tako lahko ponosno gledajo na opravljeno v letošnji sezoni, ki bo v knjige zapisana z 2. mestom tako v Pokalu Spar, kot Ligi Nova KBM, ter 3. mestom v Ligi ABA 2.

Sicer so Helios Sunsi nervozno odprli tekmo in zgrešili kar nekaj uvodnih odrtih metov, na drugi strani pa so Ljubljančani v koš pospravili vse in hitro povedli z 10:0. Pomagala ni očitno niti “ognjevita” predstavitev Sunsov, pa glasba Mengeške godbe, glasno navijanje Ravbarjev,… Hitro je bilo jasno, da misli Cedevita Olimpija že v tretji tekmi serije zaključiti to finale, ki se je igralo na tri dobljene tekme. Po prvi četrtini so namreč vodili s 13:27, ob polčasu že za velikih 20, 36:56.

So se pa Domžalčani ob polčasu vsaj toliko predramili, da so navijači v nadaljevanju lahko uživali v borbeni predstavi, s številnimi koši na obreh straneh. Tretja četrtina je s strelsko razpoloženim Carlbejem Ervinom celo pripadla Heliosu (27:25), ko so Domžalčani sredi zadnje četrtine zaostanek znižali na “le” 11 točk (79:90), pa je moral trener gostov Jurica Golemac odreagirati celo z minuto odmora. Končnico so nato košarkarji Olimpije odigrali bolj zbrano, Yogi Ferrell pa je ob koncu poskrbel še za “stotico”, ko je zadel izza črte 6,75m za končnih 81:101. Ljubljančani so tako zasluženo prišli do naslova državnih prvakov, Domžalčani pa so si za letošnje predstave prislužili glasen aplavz polne “komunale”.

V tretji tekmi finala je pri Sunsih izstopal Ervin s 23 točkami, 12 točk in 5 podaj je dodal Tadej Ferme, po 10 točk sta prispevala še Miroslav Pašajlić in Tibor Mirtič (6 skokov). Na drugi strani je Ferrell tekmo končal pri 20 točkah in 8 podajah, 18 točk in 8 skokov je dosegel Zoran Dragić, 17 točk Jaka Blažič, 16 točk in 14 skokov pa Alen Omić, ki je postal tudi MVP finala.

.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Pred sezono sem prišel v slačilnico in fantom rekel, da moramo igrati v dveh finalih. Izšlo se nam je v pokalu, kjer smo imeli nekaj sreče z žrebom, presenetili smo sami sebe v Ligi ABA 2 in osvojili tretje mesto, finale Lige Nova KBM pa je bila nagrada za odlično sezono, predvsem pa za naše zveste navijače, ki so nas ves čas spremljali in spodbujali.”

.

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpije: “Čeprav smo zmagali s 3:0, serija ni bila lahka. Helios Suns je dobro organizirana ekipa, ki se ni nikoli predala, zato smo morali dati vse od sebe. Razlika v kakovosti

nas je pripeljala do naslova. Fantom čestitam za vrhunsko sezono, upam, da jo bomo lahko ponovili.”

.

S tem je padel zastor nad letošnjo izjemno domžalsko sezono, v kateri so Helios Sunsi zaigrali v finalu Pokala Spar in v finalu državnega prvenstva, obakrat je bila boljša Cedevita Olimpija, v Ligi ABA 2 pa so sezono sklenili na visokem 3. mestu. Blesteli so tudi košarkarji v mlajših kategorijah, ki so v Domžale prinesli naslova državnih prvakov v kategorijah U17 in U19. Zdaj sledi zaslužen premor, o novostih pred naslednjo sezono pa vas bomo seveda redno obveščali.

.

Liga Nova KBM, 3. tekma finala (Domžale, 31. 5. 2022)

.

Helios Suns – Cedevita Olimpija 81:101 (13:27, 23:29, 27:25, 18:20) (0:3)

.

Helios Suns: Bratec 8, Ferme 12 (5 podaj), Pašajlić 10, Babič, Mirtič 10 (6 skokov), Ervin 23, Oman 2, Mahkovic, Jois 6, Sirc, Prepelič 6 (6 skokov), Šantelj 4
Olimpija: Pullen 13, Ferrell 20 (8 podaj), Ejim 2, Duščak, Murić 7 (11 skokov), Auguste 4 (6 skokov), Blažič 17, Hodžić 2, Ščuka 2, Omić 16 (14 skokov), Dragić 18 (8 skokov), Mulalić

.

(foto: Filip Barbalić)
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here