Velika nagrada Lukovice 2022 v trialu

0
811

Kakšnega gromozanskega trušča motorjev in navijanja plina tokrat ni bilo slišati, čeravno je AMD Lukovica  uspešno izpeljala dvodnevno  dirko odprtega državnega prvenstva Slovenije v trialu  za Veliko  nagrado Lukovice 2022. 
Prireditev je potekala v soboto, 4. in nedeljo, 5. junija,  na  poligonu pri Avto Kveder v Lukovici. Časovno omejeno tekmovanje je  vsak dan  trajalo 4 ure in v tem času so morali tekmovalci in tekmovalke iz Slovenije in Hrvaške 4 krat prevoziti 7 sekcij z različnimi ovirami. V nedeljo so določene sekcije, da je bilo tekmovanje še bolj privlačno, odvzeli in jih nekaj dodali. Začelo se je s sekcijami  pred Avto mehaniko Kveder in nadaljevalo v gozdičku pri nadvozu za Gradišče. In kako so se razvrstili na stopničkah? V kategoriji T1 modri je zmagal Severin Sajavec, v kategoriji T2 modra Luka Ožbolt pred Marinom Veluščkom in Kyle Milnom, kategorija T3  rumena Lovro Setnikar pred Jernejem Žvanom, kategorija T4 bela Peter Torkar, Mirko Mežek in Stane Pančur, kategorija T2 rumena/bela Martina Cvitković pred Ines Pezič Pregrad.

Ob podelitvi pokalov je županja mag. Olga Vrankar dejala, da je vesela, da so v občini še ljudje, ki so pripravljeni stopiti skupaj in pripraviti tako odmevno tekmovanje, ob tem pa dodala, da bo občina še naprej po svojih zmožnostih podpirala  prizadevanja različnih društev za poživitev utripa v občini.

Tomaž Andrejka, ki je bil v vlogi povezovalca, se je zahvalil zbranim in napovedal ponovno srečanje v zadnjem vikendu v avgustu na Vranskem z željo, da se ga poleg velikega števila tekmovalcev udeleži čim večje število gledalcev. Še pred tekmo v  avgustu  na Vranjskem se bodo člani in članice AMD Lukovica  posvetili varnim potem v šolo in nazaj, skupaj z  AMZS in policijo.

djd

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here