Kronika Policijske postaje Kamnik (od 13.6. do 19.6.2022)

0
186

13. 6. 2022
KAZNIVO DEJANJE OBREMENJEVANJA IN UNIČEVANJE OKOLJA

Kamniški policisti so bili obveščeni, da je v potoku Pšata večje število poginulih rib, na tem mestu pa naj bi se voda tudi penila. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je zaradi zamašitve kanalov kanalizacija odtekala skozi rezervno cev v omenjen potok. Sledi zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja obremenjevanje in uničevanje okolja.

TATVINA BANČNE KARTICE
Policisti so obravnavali tatvino bančne kartice, pri čemer je storilec odtujil kartico nato pa je opravil dvig denarja v vrednosti 800 Eur. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in zoper storilca napisali kazensko ovadbo.

14. 6. 2022
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so obravnavali tatvino registrskih tablic, pri čemer je neznani storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper neznanega storilca na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA
Policisti so bili obveščeni s strani anonimne osebe obveščeni, da sosedje predvajajo glasno glasbo. Na kraju so policisti opravili razgovor s kršiteljem in mu izrekli opozorilo.

15. 6. 2022
TATVINA MOŠKEGA KOLESA
Policisti so obravnavali tatvino moškega kolesa, pri čemer je neznani storilec iz dvorišča pod nadstreškom hiše odtujil kolo, nato pa s kraja odšel v neznani smeri. Zoper neznanega storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni, da se je zgodila prometna nesreča I. kategorije. Udeleženca prometne nesreče na kraju sta se o krivdi dogovorila, prav tako so nastale manjše poškodbe na udeleženih vozilih. Ker sta udeleženca izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu so policisti napisali Obvestilo o odstopu ogleda prometne nesreče.

16. 6. 2022
GROŽNJE SOSEDU
Policisti obravnavajo kaznivo dejanje grožnje, pri čemer je sosed sosedu resno zagrozil, da bo napadel njegovo življenje in ga ustrahoval, zaradi česar po zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

17.6.2022
NAJDENA DENARNICA Z VSEBINO
Na PP Kamnik se je zglasil občan in povedal, da je našel črno denarnico z vsebino. Napisna je bil Zapisnik o najdenih stvareh, nato pa so policisti lastniku denarnice le to vrnili.

GLASNA GLASBA
Policisti so bili obveščeni o predvajanju glasne glasbe. Na kraju so policisti opravili razgovor s kršiteljem in mu prvotno izrekli opozorilo. Policisti so potem bili še enkrat obveščeni o predvajanju glasne glasbe in so na kraju kršitelju izdali plačilni nalog.

18. 6. 2022
KAZNIVO DEJANJE POŠKODOVANJA TUJE STVARI
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, pri čemer je neznani storilec tekom noči poškodoval kiosk. Sledi poročilo na  pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM I. KATEGORIJE
Policisti so obravnavali prometno nesrečo prve kategorije s pobegom, pri čemer je neznani voznik trčil v parkiran osebni avtomobil. Ker je nesrečo videl mimoidoči, je podatke povzročitelja sporočil naprej. Ko policisti povzročitelja izsledijo, mu bo izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi utrujenosti, pri čemer je voznica osebnega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčila v nasproti vozeče vozilo. V prometni nesreči je udeleženka zadobila lažje telesne poškodbe, povzročiteljici pa je bil izdan plačilni nalog.

19. 6. 2022
ZASEG NN SNOVI RASTLINSKEGA IZVORA
Policisti so v Kamniku obravnavali občana, kateremu je bila v času postopka zasežena neznana snov rastlinskega izvora. V primeru potrditve analize, da gre za prepovedane substance, zoper kršitelja sledi hitri postopek z odločbo.

TATVINA DENARNICE
Policisti so obravnavali tatvino denarnice, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom dneva odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Policisti bodo z zbiranjem obvestil nadaljevali, zoper neznanega storilca pa podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni, da se je zgodila prometna nesreča I. kategorije. Ker sta oba udeleženca izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu, prav tako je nastala manjša poškodba vozil o krivdi pa sta se dogovorila sama, jima je bilo izdano Obvestilo o odstopu ogleda kraja prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo