Prireditev ob koncu šolskega leta v Ciriusu

0
208
V petek, 24.6.2022  se je v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik odvijalo srečanje učencev, dijakov, mentorjev, učiteljev in staršev ob koncu šolskega leta 2021/2022. Prireditvi se je pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj z direktorjem CIRIUS-a Kamnik Goranom Pavličem, ravnateljico Osnovne šole Isabelle Morel Bera, ravnateljico Doma Simono Rogič Ožek in vršilko dolžnosti ravnateljice Srednje šole Alenko Markuš Humar. Prireditev, katere osrednja nit je bil mir, sta povezovala Timotej Bučar in Mateja Zagožen.

Učenci in dijaki so pod vodstvom svojih učiteljev in mentorjev pripravili bogat program, v katerem so predstavili svoja znanja in talente. Pod mentorstvom učiteljice Lote Kahne so učenci in dijaki pri pouku likovne umetnosti ustvarjali plakete na temo miru v letu 2022. Plakete so bile na voljo za ogled na glavnem hodniku Centra. Tekom prireditve so otroci skupaj z učiteljicami tudi okrasili posebno drevo, na katerega so simbolično pripeli »ptice miru«.
Zbrane je naprej nagovoril direktor CIRIUS-a Goran Pavlič, kateri je na kratko predstavil delovanje Centra ter se zahvalil vsem, ki pomembno prispevajo k njegovemu delovanju. Za njim je udeležene pozdravil tudi župan Matej Slapar. Povedal je, da ga iskreno veseli, da lahko hkrati obeležijo zaključek šolskega leta in ponosno praznujejo praznik Dan državnosti. Zaslužnim za pripravo prireditve je namenil posebno zahvalo, v upanju na mir pa tudi podprl slogan prireditve.

V okviru kulturno  glasbenega nastopa se je kot prva predstavila skupina veselih bobnark in bobnarjev pod imenom Fit bum group. V nadaljevanju pa tudi plesna skupina CIRIUS-a Kamnik s plesno točko glasbene skupine Maneskin in njihovo pesmijo »Beggin«. Z živahnim nastopom pesmi Sladoled so se predstavili Otroški zborček Cirius-a in učenci Posebnega programa.
V nadaljevanju smo lahko prisluhnili učenki Niki Lipuš, ki je deklamirala pesem o miru z naslovom »Otroci sveta – mir je v naših rokah«. Da so učenci zelo talentirani, je z glasbeno točko na harmoniki pokazal tudi Stin Fortuna.
Sledila je še podelitev priznanj za posebne dosežke in odlikovanj CIRIUS-a KamnikŽan Čop pa je pod mentorstvom učiteljice Mateje Zagožen izdelal likovne izdelke za zahvale, katere je podelil županu, direktorju, ravnateljici Osnovne šole, ravnateljici Doma in vršilki dolžnosti ravnateljice Srednje šole centra. Za konec je Glasbena skupina CIRIUS Kamnik pripravila še dve glasbeni točki, in sicer »Pustite nam ta svet« ter »Sam en mejhen poljub mi dej«.
Vsem organizatorjem in udeležencem dogodka se iskreno zahvaljujemo za prijetno druženje. Učencem in dijakom pa čestitamo za uspešen zaključek šolskega leta.

Občina Kamnik


Oglasno sporočilo