Kronika policijske postaje Domžale (od 27.6. do 3.7.2022)

0
209

27. 6. 2022
VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na neugotovljen način vlomil v parkirano in zaklenjeno tovorno vozilo in iz notranjosti odtujil več kosov električnega orodja. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 6. 2022
INTERVENCIJA, PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1, TER ZASEG
PREPOVEDANE DROGE
Policisti so bili obveščeni o vpitju in kaljenju nočnega miru in počitka. Ob prihodu policistov na kraj je bilo ugotovljeno, da sta dve vinjeni osebi v sporu, pri tem pa se žalita in vpijeta. Ker se ena izmed vinjenih oseb kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov ni želela umiriti, je bilo zoper njo na podlagi 109/II ZP-1 odrejeno pridržanje. Naknadno je bilo s
strani policistov ugotovljeno še, da je pridržana oseba imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Slednje so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Prav tako so policisti zaradi kršitev ZJRM-1 dvema vinjenima kršiteljema izdali plačilne naloge.

28. 6. 2022
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na počivališču, iz odklenjenega rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 540 EUR goriva in z opisanim oškodoval tuje podjetje. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 6. 2022
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Na policijski postaji se je zglasila občanka in podala prijavo za kaznivo dejanje nasilja v družini. Osumljenemu je bil na podlagi 60. člena ZNPPol izrečen ukrep prepovedi približevanja. Opisani ukrep je bil poslan v presojo dežurni sodnici na O.S. v Ljubljani, katera je izrečeni ukrep potrdila in podaljšala na 15 dni. Zoper osumljenega bodo policisti na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

29. 6. 2022
PODAJA NAMER ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB

Na policijski postaji so se zglasili drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podali namere za začasno zaščito razseljenih oseb. Izpolnjeni so bili vsi formularji, ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

30. 6. 2022
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na počivališču, iz odklenjenega rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 555 EUR goriva in z opisanim oškodoval tuje podjetje. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 7. 2022
VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2. 7. 2022
VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku mladega voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

3. 7. 2022
TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše odtujil tam parkirani kolesi znamke Ghost in znamke Specialized, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo