Kronika Policijske postaje Kamnik (od 26.6. do 2.7.2022)

0
466

26. 6. 2022
POOSTREN NADZOR NA VELIKI PLANINI PO ZAKONU O OHRANJANJU NARAVE IN VARNOSTI CESTNEGA PROMETA
Policisti PP Kamnik so skupaj z lovskim inšpektorjem opravili poostren nadzor in kontrolo po celotni Veliki plani, zaradi povečanih prijav in pojava voznikov s kros motorji. Ugotovljenih je bilo 8 kršitev.

27. 6. 2022 
POŠKODBA STEKLA NA VOZILU
V IC Žeje pri Komendi je iz neznanega razloga prišlo do poškodbe stekla na desnih drsnih vratih vozila. Znakov kaznivega dejanja ali prekrška ni bilo, zato bo napisano poročilo na ODT.

TATVINA KOLES
Neznanec v času med 25. 6. in 26. 6. med 22.00 in 11.00 na Ljubljanski cesti odtujil dve kolesi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

NASILJE V DRUŽINI
V Komendi je PP Kamnik obravnavala nasilje v družini. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

NAJDEN TELEFON
V naselju Dobro polje je bil najden mobilni telefon Motorola. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, lastninski pravici se je najditelj odpovedal.

TATVINA »POGANJALCA FORMULA 1«
Neznanec je 27. 6. 2022 med 20.00 in 20.30 izpod stopnišča pred vhodom v stanovanjski blok na Jakopičevi ulici odtujil otroškega poganjalca »Formula 1«. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

28. 6. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Na Jakopičevi ulici je prišlo do prometne nesreče med osebnim avtomobilom in objektom v lasti javnega zavoda. Oba udeleženca sta se strinjala o krivdi. Izdano je bilo obvestilo o odstopu.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče I. kategorije s pobegom. Neznani voznik z neznanim vozilom je na Ljubljanski cesti na parkirišču zaradi nepravilnega premika vozila trčil v parkirano vozilo, nato pa odpeljal, brez da bi posredoval svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil.

NAJDENA DENARNICA
V Zgornjih Stranjah v reki Kamniška bistrica je bila najdena denarnica z vsebino. Po izsleditvi lastnika, bo denarnica vrnjena.

29. 6. 2022
TATVINA DENARNICE
Patrulja je bila napotena v Komendo, kjer je občan prijavil tatvino denarnice z vsebino, ki se je zgodila v Belvedere Izola. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu predloga za pregon. Ker gre za pristojnost druge policijske postaje, bo napisan odstop.

SPOR GLEDE KOŠNJE TRAVE
Policisti so bili napoteni v Žubejevo, kjer je med sosedi prišlo do spora glede košnje trave in meje zemljišč. Ker gre za mejni spor med sosedi, sta bila napotena na zasebno tožbo.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Na Samostanski ulici je prišlo do prometne nesreče I. kategorije med osebnim vozilom in kombijem. Voznik osebnega avtomobila je med parkiranjem trčil v že parkiran kombi. Ker voznik osebnega avtomobila ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, je bilo vozilo zaseženo in odpeljano s pogodbeno avtovleko v hrambo, zoper povzročitelja prometne nesreče pa bo napisan obdolžilni predlog na sodišče.

IZGUBA REGISTRSKE TABLICE
Na policijsko postajo se je zglasil občan in povedal, da je na relaciji Kamnik-Celje-Logarska dolina-Kamnik izgubil tablico na motorju. V kolikor se tablica najde, se ga bo obveščalo.

SPOR MED KOPALCI IN RIBIČI V MENGŠU
Pri Mengeškemu bajerju je prišlo do spora med kopalci in ribiči. Kopalci so ribiče obtoževali, da mečejo ribjo hrano v vodo medtem, ko kopalci plavajo. Prijaviteljica je želela, da se policisti z ribiči pogovorijo in jih opozorijo, da slednje ni primerno, kar je bilo tudi storjeno.

POŠKODOVANJE VOZILA
Na Ulici Matije Blejca je prišlo do poškodovanja osebnega avtomobila. Neznanec je z neznanim predmetom poškodoval osebno vozilo v predelu sprednjih desnih vrat. Oškodovanec je podal prijavo na zapisnik in nato predlog za pregon umaknil, zato bo napisana kazenska ovadba z umikom predloga za pregon.

POŠKODOVANJE VOZILA
Na Bakovniku je prišlo do poškodovanja osebnega avtomobila. Prijavitelj je policistom povedal, da je pred tem videl sosedove otroke, ki so se igrali ob njegovem vozilu in mu s kamnom naredili riso po vozilu. Prijavitelj je povedal tudi, da bo sam govoril s starši otrok in zadevo uredil. Prijave za kaznivo dejanje ni podal.

30. 6. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
V Mostah v bližini trgovine Tuš je prišlo do prometne nesreče I. kategorije med dvema osebnima avtomobiloma. Obe vozili sta bili nevozni, zaradi česar sta bili odpeljani z avtovleko. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog zaradi izsiljevanja prednosti.

IZGUBLJENA DEKLICA
V samostan Mekinje je prišla deklica, katera je tja prišla sama, brez spremstva staršev. Deklico so pripeljali na policijsko postajo, da bi se ugotovilo njeno identiteto. Po identificiranju je bila patrulja napotena na naslov bivanja deklica, vendar je mama že odšla na policijsko postajo, saj je želela deklico prijaviti kot pogrešano. Obveščen je bil CSD.

POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Klicala je občanka soteske in naznanila kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, saj je njen sosed z veliko hitrostjo peljal po cesti, ob kateri je ona hodila, zaradi česar se je prestrašila za svojo varnost in življenje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PACIENTI NE ŽELIJO ZAPUSTITI ZD KAMNIKA
Patrulja PP Kamnik je bila napotena v ZD Kamnik, kjer se nahajata gospa in gospod, ki ne želita zapustiti prostorov urgence. Na kraju ugotovljeno, da je nujna medicinska pomoč z reševalnim vozilom oditi na teren, med tem pa zakonca nista želela zapustiti prostorov urgence, saj sta želela, da jih zdravnik pregleda. Prekrška ali kaznivega dejanja na kraju policisti niso zaznali.

1. 7. 2022
TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni, da je neznanec 23. 6. 2022 odtujil kolo Royal vijolične barve. Lastnik kolesa je nato 1. 7. 2022 svoje kolo opazil parkiranega pri domu upokojencev, zato je prišel na PP Kamnik, da je prijavil tatvino.

DELOVNA NESREČA
V Kregarjevem je prišlo do delovne nesreče, v kateri je delavec padel z droga in se poškodoval. Na kraj je prišla tudi reševalna ekipa ZD Kamnik, ki je poškodovanega odpeljala v UBKC. Na kraju je bil opravljen ogled. Sledi zbiranje obvestil glede suma storistve kaznivega dejanja po KZ-1 201. člen.

ZASEGI PREPOVEDANIH DROG
V poostrenem nadzoru so policisti PP Kamnik opravili 4 zasege prepovedanih substanc (en zaseg bele prašnate snovi, sum na kokain, in trije zasegi posušene zelene rastline, sum na konopljo), za katere sledi hitri postopek z odločbo.

ODVZEM MOTORNEGA VOZILA
Na Policijsko postajo Kamnik je prišla občanka, ki je povedala, da je njen prijatelj odpeljal njen osebni avtomobil neznano kam, brez da bi ji povedal. Sprejet je bil zapisnik zaradi suma kaznivega dejanja odvzema motornega vozila. Sledi zbiranje obvestil.

NAJDEN MOBILNI TELEFON
Na policijsko postajo je občan prinesel mobilni telefon znamke Huawei, ki ga je našel na Tomšičevi ulici v Kamniku.

GLASNA GLASBA
Ponoči je policija dobila anonimno prijavo, da se v Buču predvaja glasna glasba, ki moti nočni mir in počitek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bilo v teku praznovanje obletnice šole. Glasbo so po prihodu zmanjšali, izrečeno opozorilo.

GLASNA GLASBA
Ponoči je bila patrulja napotena v Zaprice, od koder je klical anonimni prijavitelj in povedal, da imajo tam glasno glasbo, ki moti nočni mir in počitek. Na kraju je bila glasna glasba zaznana, šlo je za praznovanje rojstnega dne. Ob prihodu policistov so glasbo ugasnili, izrečeno opozorilo.

2. 7. 2022
POŽAR TRAVNIKA V IHANU
Patrulja je bila v jutranjih urah napotena v Ihan, od koder je klical mimoidoči sprehajalec in povedal, da gori travnik. Na kraju so bili gasilci, ki so požar že pogasili. Povedali so, da je zagorelo cca. 4 m2 travnika ob makadamski cesti, požar pa se je pričel zaradi neznanih
vzrokov. Suma kaznivega dejanja ali prekrška ni bilo, materialna škoda ni nastala.

PRIJAVA ZLORABE OSEBNIH PODATKOV
Na policijsko postajo je prišel občan in prijavil, da mu je neznanec neugotovljenega dne zlorabil osebne podatke in na njegovo ime pri mobilnem operaterju sklenil naročnini za dve mobilni številki in na naročnino vzel še dva mobilna telefona.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Patrulja je bila napotena na makadamsko cesto Kamniška Bistrica-V koncu, kjer je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Neznani voznik z neznanim vozilom je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil prijavitelja, s čimer mu je povzročil škodo na vozilo, nato pa je s kraja odpeljal v neznani smeri. Napisan je bil uradni zaznamek.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Na PP Kamnik je prišla občanka in povedala, da je 1. 7. 2022 v večernih urah neznanec z neznanim vozilom trčil v njen parkiran avto na Šutni. Zaradi trka ima na vozilu poškodovana desna sprednja in zadnja vrata.

TRAVNIŠKI POŽAR
Policisti so bili napoteni v Srednje Jarše, kjer je bil travniški požar, ki so ga domačini že skoraj pogasili. Zagorelo je cca. 2 m2 travnika. Zagorelo je zaradi napake na priključku traktorja. Materialna škoda ni nastala, prav tako ni bilo nevarnosti za življenje ali premoženje. Znakov kaznivega dejanja ali prekrška policisti niso zaznali.

VINJEN VOZNIK
Pri kontroli prometa je imela patrulja v postopku voznika, ki je bil preizkusen z alkotestom. Rezultat je pokazal 0,61 mg/l, zaradi česar je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo poslano skupaj z obdolžilnim predlogom na sodišče.

POSKUS VLOMA
Patrulja je bila napotena v Škrjančevo, kjer je bil poskus vloma v skladišče. Ob poskusu vloma je bil sprožen alarm. Odtujenega ni bilo nič. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja. Pridobljeni bodo video posnetki nadzornih kamer. Sledi zbiranje obvestil in odstop na pristojno policijsko postajo.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo