Kronika Policijske postaje Kamnik (od 29.8. do 3.9.2022)

0
878

29. 8. 2022
TATVINA EU PALET
Policisti so IC Žeje obravnavali tatvino 350 kosov eu-palet. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

30. 8. 2022
PROMETNA NESREČA
V naselju Gradišče v Tuhinju se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

KAZNIVO DEJANJE KRIVE IZPOVEDI
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje krive izpovedi. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

31. 8. 2022
POSKUS VLOM V GRADBENI KONTEJNER
Policisti so obravnavali poskus vlom v gradbeni kontejner v IC Žeje. Neznani storilci neovirano pristopili do gradbenega kontejnerja na gradbišču v PC Žeje pri Komendi, kjer so s primernim orodjem preščipnili ključavnico obešanko in tako prišli v notranjost kontejnerja. Iz kontejnerja so vzeli več manjših kosov električnih vodnikov, katere pa so v
nadaljevanju iz neznanega razloga pustili na gradbišču. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POD VRHOM SKUTO STA SE ZAPLEZALA PLANINCA
Policisti PP Kamnika so bili obveščeni, sta se pod vrhom Skute, zaplezala dva francoska državljana. O dogodku so obvestili GRS. Na Skuto je poletel policijski helikopter in GRS. Zaradi goste megle jih je prepeljal v bližino. Ugotovljeno, da ne gre, da ne gre za nesrečo, ampak sta se državljana Francije zaplezala. Reševalca GSR Kamnik sta odšla proti Štruci in navedena pospremila do koče na Kokrškem sedlu, ki je odprta, saj zaradi utrujenosti nista bila zmožna sestopa v dolino. Nihče od njiju ni poškodovan.

NA ŠOLSKI POTI V KOMENDI SO GA NAPADLI VRSTNIKI
Policisti so na šolski poti v Komendi obravnavali prijavo, kjer so neznanci napadli mladoletno osebo. Ugotovljen, da so neznanci, ki so sedeli na klopci na Šolski poti z noži začeli mahati proti oškodovancu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

01. 09. 2022
PROMETNA NESREČA
Policisti so Spodnji Stranjah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo psa, ki ni bil pravilno zavarovan. Povzročiteljici, lastnici psa je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti psa.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v popoldanskem času v Kamniku v postopku osebo, kateri so na podlagi 52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli neznano snov rjave barve v grudi. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

INTERVENCIJA
Policisti so na pešpoti v Kamniški Bistrici obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprla sprehajalca, zaradi izpuščenega psa. Kršitelj je verbalno žalil drugega sprehajalca, zato mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

2. 9. 2022
KAZNIVO DEJANJE POSKUS TATVINE
Policisti so obravnavali poskus tatvine, kjer je neznani storilec poizkušal ukrasti sadje in nato zbežal, ograjo je samo odstranil in jo ni poškodoval. Sledi Poročilo na ODT saj poskus tatvine ni kazniv.

INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer je gost v lokalu žalil točajko. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V LOKAH V TUHINJU
V naselju Loke v Tuhinju se je zgodila prometna nesreča s samo udeležbo, zaradi neprilagojene hitrosti. Voznica in sopotnica zadobili lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

03. 09. 2022
POSKUS VLOM V GRADBENI KONTEJNER
Policisti so obravnavali poskus vlom v trgovino SPAR na Usnjarsko ulici. Neznana storilca sta pristopila do dvokrilnih drsnih vhodnih vrat v trgovino in s silo telesa; z rokami poizkušala razdvojiti vhodna vrata trgovine in priti v notranjost, kar pa jima ni uspelo in sta kraj zapustila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VLOM V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so obravnavali vlom v gostinski lokal. Neznani storilec je s kamnom razbil steklo na gostinskem lokalu in iz notranjosti odtujil več koso cigaret. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VLOM V OSEBNI AVTMOBIL
Policisti so obravnavali vlom v osebni avtomobil pri galeriji Repanšek. Neznani storilec je s primernim orodjem na vzvod povzročil vtisnine na sovoznikovih vratih, da je aktiviral odpiralni sistem in prišel v notranjost skozi prtljažna vrata. Iz vozila je odtujil denar in dokumente. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo