V Ribnici so prenovili bazen… Le zakaj politika v Domžalah otrokom ni tako naklonjena?

0
1887

 

Občina Ribnica se je za prenovo bazena odločila, potem ko so v zadnjih letih pogosto vlagali denar v popravila, ki pa niso imela večjega učinka. V petinštiridesetih letih, odkar imajo v Ribnici bazen, ta ni bil deležen nobene večje prenove. Letos so v celoti zamenjali bazensko školjko, keramiko, bazensko tehniko, stavbno pohištvo, ozvočenje in prezračevanje.

Bazen je končno dostopen tudi gibalno oviranim, saj so ob obnovi kupili napravi, ki jim omogočata vstop v bazen, in zgradili klančino, ki garderobe povezuje z bazenom. Izvedli so tudi celostno energetsko sanacijo ter obnovili sanitarije in vadbeni prostor. Bazen je od prvega septembra na voljo plavalcem in triatloncem, v večernih urah in med vikendi pa tudi zunanjim obiskovalcem. Za uro plavanja bodo odrasli odšteli tri evre, občina pa novim obiskovalcem do konca oktobra ponuja tudi štiri brezplačne ure rekreativnega plavanja.

Po besedah župana Sama Pogorelca je odprtje novega bazena zgodovinski dan za Ribnico, saj si vrtčevski otroci, šolarji, številna športna društva in klubi ter vsi zunanji obiskovalci zaslužijo primeren prostor za vodne dogodivščine. Celotna naložba je bila ocenjena na 1,9 milijona evrov, milijon in pol je zagotovilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Občina si v prihodnjih letih želi ob bazenu zgraditi še večjo zunanjo teraso, ki bo obiskovalcem omogočala oddih na prostem. Trenutno so v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja, projekt pa naj bi bil zaključen do leta 2024.

Vir: Dnevnik  (delno povzeto)

P.s.
Občina Ribnica ima štirikrat manj prebivalcev, kot domžalska!

 

V Slovenj Gradcu so za 8.3 milijona evrov postavili dva pokrita bazena in dva bazena na prostem

 


Si sploh lahko predstavljate, kakšen bazen bi v Domžalah imeli, če bi otroci imeli volilno pravico?

NOV!CE 11 2011: Preverjamo: Domžalski bazen:
https://www.domzalske-novice.si/2011/08/12/novce-11_2011-preverjamo-domzalski-bazen/

Leta 2019:
https://www.domzalske-novice.si/2019/09/12/prenova-bazena-padla-v-vodo-je-bila-to-samo-se-ena-predvolilna-obljuba/

https://www.domzalske-novice.si/2019/05/30/v-domzalah-se-dolgo-ne-bomo-imeli-pokritega-bazena/

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here