Kronika policijske postaje Domžale (od 5.9. do 11.9.2022)

0
571

5. 9. 2022
TATVINA OTROŠKIH KOLES

Policisti so bili obveščeni o tatvini otroških koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirani, odklenjeni, otroški kolesi Cube, Accesss WS EAZ, rjave in črne barve in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 9. 2022
KAZNIVO DEJANJE IZSILJEVANJE

Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju izsiljevanje. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanko po mobilnem telefonu večkrat poklical NN osumljenec in ji zagrozil, da bo ubil njeno družino, če mu ne bo prinesla denarja, zaradi česar mu je oškodovanka na več različnih lokacijah pustila v skupnem znesku 40.800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 9. 2022
TATVINA KOLESA

Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pred blokom odtujil kolo in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 9. 2022
TATVINA TORBIC

Policisti so bili obveščeni o tatvini torbic v prodajalni. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec v prodajalni izvršil tatvino treh pasnih torbic in ene moške torbice. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za 164,90 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 9. 2022
TATVINA PARFUMOV

Policisti so bili obveščeni o tatvini parfumov v dveh različnih časovnih obdobjih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta NN storilca pri eni tatvini iz prodajalne police odtujila parfume različnih znamk in s tem dejanjem oškodovala pravno osebo za 930,92 EUR, pri drugi tatvini pa je NN storilec odtujil parfume različnih znamk in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 485,96 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 9. 2022
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je bivši partner nad svojo bivšo izvenzakonsko partnerko že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in
pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil s strani dežurne sodnice sodišča v Ljubljani potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

9. 9. 2022
TATVINA BAKRENEGA KOTLA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini kotla. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do dvorišča gospodarskega objekta ter odtujil kotel za žganjekuho. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

9.9.2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kolesa zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v kolesarja pred njim, ob trku pa se je nasadil na ročko zavore, katera ga je poškodovala. Poškodovani je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom, naknadno pa mu bo izdan plačilni nalog s predpisano globo.

9.9.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti ročno zvito cigareto z neznano posušeno rastlino zeleno rjave barve za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Cigaret je bil osebi zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

10.9.2022
TATVINA DVEH KOLES

Policisti smo bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do dve parkiranih in skupaj zaklenjenih gorskih koles znamke Elan in Merida ter ju na neugotovljen način odtujil. Materialna škoda znaša skupno 800 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

10.9.2022
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.76 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11.9.2022 – TATVINA KOLES
Policisti smo bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do odprte vrtne lope poleg stanovanjske hiše in iz notranjosti odtujil gorsko kolo znamke E Bike Focus Whistler, zeleno rumene barve, brez vstavljene baterije in gorsko kolo znamke Ghost Mountain, črne barve. Materialna škoda znaša skupno 1.300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo nezavarovanih.
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.
Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here