Kronika Policijske postaje Kamnik (od 2.10. do 9.10.2022)

0
627

02.10.2022 / 03.10.2022
VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ODREJENO PRIDRŽANJE DVEH OSUMLJENCEV PO DOLOČILIH ZAKONA O KAZENSKEM POSTOPKU
Policisti PP Kamnik so imeli v postopku voznika za katerega se je izkazalo, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil, ki ga je vozil. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da sta voznik in sopotnik imela v posesti večjo količino prepovedane droge. Zaradi navedenega je bilo obema osumljenima odvzeta prostost in odrejeno
pridržanje po določilih Zakona o kazenskem postopku. V nadaljevanju so policisti PP Kamnik, na podlagi prejete odredbe s strani sodišča opravili hišne preiskave pri obeh osumljencih. Pri enem izmed osumljenih je bila najdena prepovedana droga in 5 nabojev za katere obstaja sum, da gre za prepovedano orožje po Zakonu o orožju. Po opravljenih hišnih preiskavah je zoper oba osumljena bilo odpravljeno pridržanje. Zoper osumljena bo podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve
kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

TATVINA PARFUMOV
Policisti so v trgovini Muller obravnavali tatvino parfumov. Neznani storilec je iz trgovine odtujil 21 parfumov. Sledi zbiranje obvestil, pregled posnetkov in pa kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Novem trgu obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročil voznik, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo pobegli voznik le te izsleden mu sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku je policist kršitelju, zasegel injekcijsko brizgo z vsebino neznane snovi rjave barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi na prepovedano drogo, sledi hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

04.10.2022
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan je obvestil policijsko postajo in povedal, da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke na bencinskem servisu na OMV Potok pri Komendi našel denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

NAJDEN MOBILNI TELEFON
Pred trgovino v Črni pri Kamniku je občan našel mobilni telefon znamke Huawei, modre barve v modrem ovitku. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je izgubil mobilni telefon se lahko z dokumenti zglasi na policijski postaji in ga prevzame.

PES SKOČIL PRED KOLESARJA
V naselju Klanec je pes presenetil kolesarja in mu skočil pred kolo, tako da je kolesar padel po vozišču, vendar se k sreči ni telesno poškodoval. Tako je bilo lastniku psa izrečeno opozorilo po zakonu o zaščiti živali, kolesarju pa izdano obvestilo o odstopu od prometne nesreče

05.10.2022
ZLORABA BANČNE KARTICE
Na policijski postaji se je zglasila občanka in prijavila zlorabo bančne kartice, do katere je prišlo v poslovalnici Nove Ljubljanske banke v E Leclercu v Ljubljani, kjer je zaenkrat še neznana oseba na neznan način na okencu banke dvignila gotovino. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

UGRIZ NEZNANEGA PSA
Na policijski postaji se je zglasil občan in povedal, da ga je v gozdu med Veliko Lašno in Kolovcem v desno roko ugriznil neznani črni pes. Občan je poiskal zdravniško pomoč, policisti bodo z zbiranjem obvestil poskušali ugotoviti identiteto lastnika psa in zoper njega ukrepali skladno z zakonom o zaščiti živali.

6.10.2022
POVOŽENJE DIVJADI
Pri odcepu za naselje Gozd je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

7.10.2022
PROMETNA NESREČA
Na turistični cesti iz smeri Planina dol proti Kranjskemu Raku je prišlo do prometne nesreče zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo motorista, ki je povrh vsega vozil še neregistrirano motorno kolo. Pri padcu se je motorist lažje telesno poškodoval, za kar so poskrbeli reševalci NMP Kamnik. Vozniku je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PRIJET PRI TATVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Mercator. Storilec, ki je izvršil tatvino več artiklov je bil prijet s strani varnostnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper znanega storilca na pristojno državno tožilstvo.

8.10.2022
PROMETNA NESREČA
Na Perovem se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NEDOSTOJNO VEDENJE NA SEJMU
Policisti so na sejmu v Komendi obravnavali kršitev javnega reda in miru. Občan je zaradi zapore ceste pričel vpiti na reditelja in se do njega nedostojno vesti. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

9.10.2022
TATVINA ČEVLJEV
Policisti so na sejmišču obravnavali tatvino čevljev in sicer je neznani storilec preko noči iz prodajnega mesta Alpina odtujil več parov čevljev in povzročil večjo materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here