Kronika policijske postaje Domžale (od 10.10. do 16.10.2022)

0
776

10. 10. 2022
VLOM V VOZILO

Storilec je na gozdni poti v bližini naselja Straža pri Moravčah vlomil v vozilo, pregledal notranjost ter iz vozila odtujil denar ribiški palici ter ribiški kovček z vsebino. Lastnika je z navedenim oškodoval za okoli 500 eur.

10. 10. 2022
NAJDENO ODTUJENO VOZILO

V Mengšu je bilo najdeno motorno kolo, katero je bilo pred nekaj dnevi odtujeno v Ljubljani. Policisti so motorno kolo zasegli, ter ga vrnili lastniku.

11. 10. 2022
POSKUS VLOMA V HIŠO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno in tako vstopil v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar ni odtujil ničesar, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli
200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2022
VLOM V GOSTINSKI LOKAL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec neovirano pristopil do zaklenjenega gostinskega lokala, kjer je s primernim NN orodjem na vzvod odprl vrata gostinskega lokala in tako prišel v notranjost. Iz notranjosti je vzel originalne ključe stanovanja v zgornjem nadstropju, pristopil do stanovanja, ga s ključi odprl ter iz notranjosti stanovanja odtujil 4000 EUR gotovine, ter originalne ključe lesenega kioska, kjer je iz notranjosti izvršil tatvino različnih suhomesnatih izdelkov in s tem dejanjem dodatno oškodoval lastnico še za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkirano vozilo, nato pa s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki ali o prometni nesreči obvestil policijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2022
POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU

Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do parkiranega vozila in z neznanim ostrim predmetom poškodoval lak na vozilu. Pri tem je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 1000 EUR. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 10. 2022
VLOM V KLET

Policisti so bili obveščeni o vlomu v kleti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec neovirano in na neugotovljen način vstopil v stanovanjski blok in pristopil do kletnih prostorov, kjer je s primernim orodjem in na vzvod odtrgal okovje ključavnice obešanke kletnega prostora, tako vstopil v notranjost in odtujil kuhinjski robot in hoverboard. S tem dejanjem je NN oškodoval lastnika za okoli 250 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

13. 10.2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da NN voznik zaradi nepravilnega premika trčil v klop ob stavbi, katera je nato z potiskom poškodovala tudi steklo na objektu. NN voznik je po trku s kraja odpeljal ne da bi o PN obvestil udeleženca ali obvestil policijo. Materialna škoda na objektu znaša okoli
2.050 EUR. Po pregledu posnetkov video-nadzora je bil NN voznik naknadno izsleden, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

13. 10. 2022
KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVO

Policisti so bili obveščeni o nasilništvu v šoli. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so NN storilci telesno poškodovali otroka, s tem da so ga odrivali, stiskali za vrat in ga vrgli čez mizo, tako da je padel po tleh, nato pa ležečega tudi večkrat udarili. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 10. 2022
TATVINA DVEH KOLES

Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh koles. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec neovirano pristopil do odklenjene vrtne lope ter iz notranjosti odtujil dva kolesa, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 10.2022
VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO
23 ČL. ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo na podlagi 23. čl. ZPRCP zaseženo vozilo in odvzete registrske tablice. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

14. 10. 2022
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na počivališču iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 400 litrov goriva in s tem dejanjem oškodoval pravno oseba za okoli 570 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 10. 2022
VLOM V BRUNARICO.

Policisti so bili obveščeni o vlomu v brunarico. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do brunarice, odstranil ključavnico obešanko ter tako vlomil v notranjost, iz katere je odtujil žensko gorsko kolo in s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 1200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 10. 2022
VLOM V VRTNO LOPO IN LADIJSKI KONTEJNER

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo in ladijski kontejner. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec neovirano pristopil do vrtne lope, odstranil ključavnico obešanko in iz notranjosti odtujil nitkasto kosilnico in vodno črpalko. NN storilec je pristopil tudi do ladijskega kontejnerja, ki je bil v bližini vrtne lope, ter na kontejnerju odstranil
ključavnico obešanko, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. S tem dejanjem je NN oškodoval lastnika za okoli 290 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 10. 2022
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN BREZ VARNOSTNE ČELADE
Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika mopeda, kateri je moped vozil pod vplivom alkohola. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške, prav tako bodo podali obdolžilni predlog zoper mladoletnega sopotnika, kateri na mopedu ni imel varnostne čelade.

14. 10. 2022 – KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVO
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju nasilništvo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so trije NN storilci pristopili do dveh oškodovancev, ter ju na terasi lokala pričeli pretepati in brcati. Oba oškodovanca sta zadobila lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 10 .2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti mlinček z delci NN posušene rastline, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

16. 10. 2022
POSKUS VLOMA V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so bili obveščeni o poskusu vlomu v gostinski lokal. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, nato pa iz neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 10. 2022
VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA ELEKTRIČNIH KOLES
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na vzvod skozi vrata vlomil v notranjost vrtne lope, od koder je odtujil dva električna kolesa in žensko gorsko kolo. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 6000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo nezavarovanih.
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.
Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo