Radomljani proti Kopru osvojili točko

0
429

NK Radomlje je na zadnji tekmi 14. kroga Prve lige Telemach v Domžalah gostil ekipo Kopra. Radomljani so imeli pred tekmo 11 točk in so si skupaj z Gorico na lestvici delili deveto mesto, Koper pa je imel na drugem mestu enako število točk kot Celje. Trener rumeno-črnih Nermin Bašić še vedno ni mogel računati na poškodovana Klemna Justina in Gala Primca, zaradi poškodbe pa je bil odsoten tudi mladi napadalec Ismir Nadarević.

Srečanje so bolje začeli gosti, ki so že v sedmi minuti preko Žana Benedičiča povedli. Čeprav so imeli Koprčani v 11. minuti preko Osujija še eno priložnost, se Radomljani niso pustili zmesti in v naslednji minuti zapretili tudi sami. Prosti strel s strani je izvedel Samsondin Ouro in v skoku je bil najvišji Uroš Korun, ki je z glavo žogo poslal preko gola gostov. V 21. minuti je Darly N’Landu z globinsko podajo lepo našel Esterja Soklera, ki je se znašel iz oči v oči z vratarjem Golubovićem in izsilil prekršek za najstrožjo kazen. Žogo je na belo točko postavil Samsondin Ouro in četi Nermina Bašića pristreljal izenačenje. Meril je zanesljivo v desni spodnji kot vratarja Golubovića, ki je sicer uganil smer, a bil prekratek, da bi reprezentantu Toga preprečil zadetek. Že v 27. minuti so imeli Radomljani novo priložnost. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Ester Sokler, vendar je gostujoča obramba njegov strel odbila. V 28. minuti se je z novo mojstrsko obrambo izkazal Emil Velič, ki je iz neposredne bližine preprečil vnovično vodstvo Kopra. V 29. minuti je zopet poskušal Ester Sokler, ki je lepo meril po podaji Vicka Ševlja, vendar pri tem bil premalo natančen. V 35. minuti je z razdalje poskušal še levi bočni branilec Stipo Marković, toda premalo natančno za vodstvo Radomljanov. Ekipi sta na odmor odšli z nedoločenim izidom 1:1.

V drugem delu so prvi zapretili domači. Mario Čuić je po samostojnem prodoru meril z levico, a je njegov strel ubranil vratar gostov Golubović. V 52. minuti je dvakrat z razdalje poskušal Vicko Ševelj, prvič preko vrat, drugič pa je žoga zletela mimo okvira gostov. V 55. pa so Koprčani ponovno povedli, ko je po predložku z desne strani z glavo zadel kapetan Kotnik. Vendar vodstvo Koprčanov ni trajalo dolgo. Že v 58. minuti so Radomljani izpeljali lepo akcijo, ko je na desnem boku do žoge prišel kapetan Luka Cerar in v kazenski prostor gostov poslal oster predložek. Tam je žoga preletela Esterja Soklerja, se od branilca Koprčanov Maja Mittendroferja odbila v mrežo in izid je bil izenačen. V 70. minuti je z nevarnim strelom ponovno poskušal še Ester Sokler, a se je žoga odbila v kot za domače. Do konca tekme nismo bili več priča večjim priložnostim. Omeniti gre le poskus Kotnika v peti minuti sodniškega dodatka, ko se je z odlično obrambo ponovno izkazal vratar Emil Velić. Tekma se je zaključila z neodločenim izidom 2:2.

Radomljani bodo v naslednjem krogu gostovali pri Taboru iz Sežane. Tekma bo na sporedu v soboto, 29. oktobra ob 15.00.

Tekst: Lamin Diallo

 

⬇️ Komentar tekme proti FC Koper

Stadion Domžale

SODNIKI: Nejc Kajtazović, Matej Žunič, Tadej Jug, Alen Borošak, Dragoslav Perić, Denis Šabanagić

STRELCI: 1:1 Ouro (23′ – 11m), 2:2 (58′ Mittendorfer – AG); 0:1 Benedičič (7′), 1:2 Kotnik (55′)

NK RADOMLJE: Velić – Marković, Zulić (od 77′ Jazbec), Korun, Ševelj – Ouro, N’Landu (od 68′ Sever), Čuić M. (od 88′ Vrhovac) – Tahiraj (od 88′ Hrvoj), Cerar © (od 68′ Nuhanović), Sokler

FC KOPER: Golubović – Pavlović, Laci (od 46′ Rajčević), Mittendorfer, Kambič – Vancaš (od 46′ Vešner Tičić), Kotnik, Benedičič (od 63′ Correia), Krajinović – Edomwonyi (od 75′ Šušnjara), Osuji (od 75′ Kolobarić)

RUMENI KARTONI: Sokler (71′); Laci (11′), Golubović (21′), Krajinović (33′), Mittendorfer (45′ + 1′)

Oglasno sporočilo