Trzinski upokojenci štartajo

0
784

V Trzinu je veliko športnikov med mladimi, malo manj mladimi in tudi starejšimi.

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin se trudi, .da bi upokojenci imeli kar se da najboljše pogoje za udejstvovanju pri različnih športih. Tako eni balinajo, drugi kolesarijo, streljajo in hodijo na različne pohode. Letos pa so upokojencem omogočene še dodatne dejavnosti in sicer: namizni tenis, prstomet, pikado, tarok in druge družabne igre.

Balinarji igrajo v letni ligi društev upokojencev sosednjih občin (Domžale, Mengeš, Kamnik, Vidice in Lukovica). V soboto, 24.9.2022 so priredili druženje na turnirju štirih ekip (Mengeš, Loka pri Mengšu, Domžale in Trzin) v športnem parku v Trzinu. Na turnirju je vladal zdrav tekmovalni duh, ki je bil zagotovilo prijetnega druženja. Člani domačega društva so poskrbeli za jutranjo okrepčilo s čajem in kavico. Za veliko prigrizkov pa smo pridobili donatorje kot so: Mesarija Kmetič, bar Lagoja, Gostilna Narobe, Jakova Meta in picerija Olivija, katerim se za to najlepše zahvaljujemo. Podelili smo tudi pokale za dosežena mesta. Prijetno druženje je trajalo dokler rosenje ni naznanilo popoldanskega naliva. Balinarji poleg turnirja izkušnje   nabirajo tudi vsak teden dvakrat na treningih. Tudi na tekmah letne lige Žerjavčki žanjejo uspehe.

Kolesarji smo v ponedeljek, 19.9.2022, obeležili rojstni dan našega rojaka Ivana Hribarja tako, da smo speljali prireditev s kolesom “Od Hribarja do Hribarja”. Kolesari se iz Trzina izpred rojstne hiše Ivana Hribarja pa do Cerkelj na Gorenjskem, kjer je Hribar imel svojo letno rezidenco. Kolesarska pot ni zahtevna in je v eno smer dolga le 17 km. V Cerkljah na Gorenjskem smo se fotografirali in se odkolesarili na okrepčilo pod Jenkovo lipo. Ker je bila pot ob povratku v gradnji smo malo skrenili in se odpeljali proti domu čez Kamnik. Tako, da smo preizkusili še kolesarsko stezo, ki je letos zgrajena od Kamnika do Mengša. S tem smo si pot nekoliko podaljšali, ker je bilo lepo vreme je bilo vzdušje med kolesarji odlično.

Pohodniki se dobivajo vsak torek ob istem času na isti lokaciji zato, da nabirajo kondicijo za različne hribovske podvige. 22.septembra 2022 se je sedem Žerjavčkov udeležilo pohoda, ki ga je pripravila Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske. Pet pohodnikov pa se je 22.10.2022 udeležilo 20. Jesenskega pohoda Turističnega društva Vodice, ki mu Trzinci rečemo POHOD po štirih občinah (Trzin, Ljubljana, Vodice, Mengeš).

Žerjavčki se kljub tegobam ne damo in veselo gibamo. S pozitivno energijo pa ostane človek zdrav in zadovoljen.

Tekst in foto: Zoran Rink

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here