Pred pavzo poraženi

0
306

Niz osmih tekem brez poraza je zaključen. Derbi ljubljanske kotline je pripadel Olimpiji. Pred 2200 gledalci so prvi sicer zadeli Domžalčani, a goste je pred zaostankom rešil VAR. V nadaljevanju so Ljubljančani ob izključitvi Benjamina Markuša dosegli tri zadetke.

“Olimpiji bi čestital za zmago. Danes nismo bili na želenem nivoju. Imamo še ogromno rezerv. Mogoče smo se malce ustrašili oziroma pregoreli v želji. Prepustili smo jim iniciativo, imeli tudi krasno priložnost za vodstvo in v idealni situaciji bi tekma z golom v podaljšku šla v drugo smer. VAR je posredoval, gol je bil spet razveljavljen v negativno smer, bi nas pa rezultat 1:0 pred nadaljevanjem zagotovo dvignil,” je po drugi tekmi 17. kroga dejal glavni strateg Simon Rožman.

O situaciji v podaljšku prvega dela igre, ko je sodnik Nejc Kajtazović po ogledu posnetka razveljavil gol rumenih zaradi igre z roko v izgradnji akcije: “VAR posredovanje ni neposredno vplivalo na psiho mlade ekipe. Zagotovo bi nam gol Kovačevića dal zalet. Nekako bi se ob tem sprostili. Kasneje je sledil sklop dogodkov pri vodilnem golu gostov, rdeči karton Markuša pa je dodatno otežil zadevo. Ko imaš igralca manj se je težko vrniti. Olimpija je imela dogajanje vse do konca pod nadzorom in zasluženo zmagala.”

O predstavi glavnega sodnika: “Komentarjev na sojenje ne bomo dajali. Jih ne smemo. Vse bomo analizirali in šele nato bomo lahko pametnejši,” je sklenil Rožman, ki bo fante znova zbral v sredo. Med reprezentančnim premorom (petek, 14:00) sledi domača prijateljska tekma proti SK Sturm Graz.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo