Kronika Policijske postaje Kamnik (od 14.11. do 13.11.2022)

0
570

14.11.2022
ZLORABA BANČNEGA RAČUNA
Občan se je zglasil na policijski postaji in prijavil zlorabo bančnega računa, pri čemer je neznani storilec na podlagi predhodno vpisane davčne številke in gesla pridobil podatke o računu. Nadalje je opravil dva dviga denarja in ga oškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Policisti so v Komendi obravnavali prometno nesrečo vinjenega voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu, prav tako pa sledi še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15.11.2022
PROMETNA NESREČA
V Nevljah se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VOZILO UŠLO PO KLANČINI
Policisti smo bili obveščeni o tatvini vozila s strani oškodovanke. Nadalje je bilo ugotovljeno, da je vozilo znamke Ford Focus, zaradi popuščene ročne zavore ušlo po klančini, čez travnik in nato v grmičevje, kjer se je zagozdilo med drevesi. V zvezi z dogodkom sledi uradni zaznamek.

16.11.2022
KAZNIVO DEJANJE ZANEMARJANJE MLADOLETNE OSEBE IN SUROVO RAVNANJE
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, po vseh zbranih obvestilih pa bo zoper brezbrižnega suroveža podana kazenska ovadba.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Šenčur na območju PP Kranj je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

17.11.2022
PRIJETA PRI TATVINI
V trgovini v Komendi sta mladoletnika odtujila sladkarije in si protipravno prilastila stvari majhne vrednosti. Pri izhodu iz trgovine pa sta bila zalotena s strani blagajničarke. Sladkosneda sta artikle vrnila, policisti pa so o tem dogodku obvestili starše mladoletnikov.

PRIJAVA ZLORABE OSEBNIH PODATKOV
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil kaznivo dejanje zloraba osebnih podatkov. Ugotovljeno da so Microsoftovi delavci s pretvezo prepričali občana, da jim je omogočil dostop do računalnika, kjer so pridobili slike uradnih dokumentov na podlagi katerih so nato v tujini odprli tekoči račun na njegovo ime in preko njega izvajali goljufije. Sam z dejanjem k sreči ni bil materialno oškodovan sledi ko z umikom.

18.11.2022
PROMETNA NESREČA
Policisti so na Duplici obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo pobegli voznik le te izsleden mu sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so v Suhadolah obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je občan na svojem dvorišču, zaradi nagajanja in pritiskanja na zvonec stanovanjske hiše, otroka prijel ga vzdignil v zrak in si s tem zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru pridobil plačilni nalog.

19.11.2022
ZASEG VOZILA V LOKAH
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, katerega je le ta vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo osebno vozilo na podlagi zakona v cestnem prometu zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

POŠKODOVANJE VOLILNIH PLAKATOV
Policisti smo bili obveščeni o poškodovanju plakatov. Ugotovljeno, da je neznanec poškodoval in raztrgal plakata dveh kandidatov. Kraj in pa poškodbe so bile fotografsko za dokumentirane. Sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

20.11.2022
TATVINA MOPEDA
Neznani storilec je v centru Kamnika, izpred stanovanjskega bloka odtujil moped znamke Noomano, bele barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Poreber je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here