To presega že vse meje!!!

0
1183

Občinski uradniki na Savski cesti 2 (gasilski dom Domžale) so si kar čez park naredili potko-bližnjico do ograjenega parkirišča, kjer imajo parkirana svoja vozila in v ograjo vstavili tudi vstopna vrata. Očitno jim je zelo težko narediti teh 300 korakov do službe, a teh 50 m bodo pa zagotovo zmogli. Če pogledamo na situacijo malo širše, lahko ugotovimo, da je “sporno” že samo občinsko parkirišče, ki se grobo zajeda v parkovno površino in ga na tem mestu, v takem obsegu, sploh ne bi smelo biti, kar je v normalnih skupnostih popolnoma jasno. Tukaj bi morala rasti drevesa, občinsko parkirišče-dvorišče pa bi se moralo zaključiti z južnima stranicama občinske stavbe.
Zgrajena je bila parkirna garaža, ki je kar nekaj let samevala prazna, brez avtomobilov. Zakaj ne parkirajo tam? Prav vsi občinski (tudi državni) uradniki bi morali s parkiranjem v garažni hiši biti za zgled vsem ostalim, a si raje naredijo bližnjico do svojih, parkiranih jeklenih konjičkov.
Kakor nam je znano, se v parkovno (in kmetijsko) zemljišče v nobenem primeru ne sme gradbeno posegati, zato je tudi ta primer nedopusten. Občinsko upravo sprašujemo, če je bilo za le to izdano kakršnokoli dovoljenje in s čigave strani.


Občani sprašujejo, če je bilo za potko na parkirišče Občine Domžale in ureditev vhoda v ograji izdano gradbeno dovoljenje in na katero ime. Zanima jih tudi strošek tega gradbenega dosežka.
Domžale, 5.12.2022

Odgovor Urada župana Občine Domžale:
“Dela na parceli št. 4763/1 k.o. Domžale so bila izvedena skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja gradnjo in vrste posegov v prostor v okviru vzdrževanja površin, skladno z veljavno uredbo o razvrščanju objektov.
Občina Domžale je za izvedbo del pridobila ponudbo ter izdala naročilo. Naročilnica je bila izdana v znesku 2422,30 EUR, vendar za opravljeno delo še ni bil izdan račun, ker se bo obračun izvedel po dejanskih količinah.”

Na podroben odgovor še čakamo!

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here