Kronika policijske postaje Domžale (od 2.1. do 7.1.2023)

0
418

2. 1. 2023
TATVINA DELOV VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delov vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz parkiranega osebnega avtomobila izvršil tatvino vseh štirih platišč s pnevmatikami, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 1.900 EUR.

3. 1. 2023
VLOM V MESOMAT
Policisti so bili obveščeni o vlomu v mesomat. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, vlomil v mesomat in iz notranjosti odtujil denar, ter z opisanim lastnico oškodoval za okoli 5.000 EUR.

3. 1. 2023
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je kršitelj nad svojo zakonsko partnerko in njunim otrokom grdo ravnal, ju pretepal, jima grozil z grožnjo z neposrednim napadom na življenje in telo in ju s psihičnim nasiljem (vpitjem, žaljenjem, zmerjanjem) ter omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v skupnosti v podrejen položaj. Policisti so osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, katerega je sodnik
potrdil in podaljšal na 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali tudi kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

4. 1. 2023
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Kršitelj je v družinski skupnosti z mamo grdo in ponižujoče ravnal, metal vanjo predmete, ji grozil z grožnjo z neposrednim napadom na življenje in telo in jo s psihičnim nasiljem (vpitjem, žaljenjem, zmerjanjem) ter omejevanjem njenih enakih pravic spravljal v skupnosti v podrejen položaj. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja, katerega je nato sodnik potrdil in podaljšal na 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali tudi kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

5. 1. 2023
VLOM V SKLADIŠČE PODJETJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v skladišče podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do priročnega, ograjenega, skladiščnega prostora podjetja, kjer je s primernim orodjem prerezal žičnato ograjo, stopil v ograjeni prostor in nato iz skladiščnega prostora – šotora, ter iz parkiranih vozil odtujil več kosov različnega orodja (vibro plošča, kotne brusilnike, pnevmatska kladiva, vrtalnike, itd.) Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 15.000 EUR.

6. 1. 2023
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do parkiranega vozila in odtujil obe registrskih tablici, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 40 EUR.

6. 1. 2023
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola (rezultat 1,13 mg/l). Zaradi navedenega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

6. 1. 2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

7. 1. 2023
TATVINA KATALIZATORJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini katalizatorja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do parkiranega vozila in z njega odtujil katalizator, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 200 EUR.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane  opozarjamo, da v času praznikov in s tem povečane odsotnosti z domov,  ustrezno  zavarujejo  svoje  imetje,  poskrbijo,  da bodo vrednejši ustrezno shranjeni in zavarovani.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo