Spodbujanje trajnostne mobilnosti tudi z brezplačnimi prevozi na delo v Ljubljano

0
75

Občina Domžale je del območja, kjer bo v okviru evropskega projekta SmartMOVE: Pametne rešitve za trajnostno mobilnost, potekal testni brezplačni skupinski prevoz na delo z električnimi kombiji. Mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale, ki je napovedala različne aktivnosti v podporo trajnostni mobilnosti, je ob hitri zapolnitvi prostih mest povedala: »Predčasno zaključene prijave so pokazale, da obstaja interes za tovrstne projekte in da smo pripravljeni tudi na spreminjanje navad. Upam, da bomo tako uspešni tudi pri vzpostavitvi centra trajnostne mobilnosti in pri uvajanju drugih sprememb na področju motornega prometa v naši občini.«

Prosta mesta za brezplačne prevoze so že zapolnjena. Do petka, 20. januarja, pa se lahko na povezavi www.goopti.com/gremoskupaj prijavite le še v čakalno vrsto.

Glavni namen projekta SmartMOVE je vpeljava in promocija trajnostne mobilnosti. Nosilka projekta je Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije, ki je skupaj s sodelujočimi partnerji pripravila trimesečne organizirane prevoze na delo iz okoliških krajev v Ljubljano. Tako bodo v testnem obdobju, od začetka februarja do konca aprila, vzpostavljeni skupinski prevozi v Ljubljano še iz Kamnika, Komende, Kranja, Mengša in Trzina.

Občina Domžale
Foto: Občina Domžale

Oglasno sporočilo