Karate klub Atom Domžale – 19 zlatih na DP

0
356

Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije, je 11. 3. 2023, organizirala kvalifikacije (Muta) in 25.3. 2023, Finale 31. državnega prvenstva (Ruše). Karate-Do klub Atom Domžale, se je z malim številom tekmovalcev, dobro odrezal na kvalifikacijah, z Rušami si je delil drugo mesto, v finalu pa so skupno, za malenkost točk, končali na tretjem mestu. Vsekakor je k temu botrovala izguba točk zaradi diskvalifikacije tekmovalke v kumiteju – članice in drugo mesto malčki ekipno kate, po kvalifikacijah so vodili. Na DP so največ točk zbrali v klubu Tromejnik Kuzma in tako že četrtič zaporedoma postali najboljši. Domžale so osvojile 19 zlatih, 8 srebrnih in 4 bronaste medalje.

Za Domžale so tekmovali:
Val Kordež, Benjamin Flisar Stanković, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Liam Letić, Maša Planovšek, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Blaž Dragar, Jakob Šernek, Lovro Kaluder, Luka Deršek, Bernarda Flisar, Majda Aškerc, Boštjan Ukmar, Branka Strauss. Dve ekipi kate in ena ekipa kumite – borbe.

6. maja, 2023, bo potekalo, Odprto šolsko karate prvenstvo, za osnovne in srednje šole. Vabljeni v športno dvorano Srednje šole Domžale s pričetkom ob 10.00 uri.

Zenmedia


 

 

Oglasno sporočilo