Kronika policijske postaje Domžale (od 3.4. do 9.4.2023)

0
510

3. 4. 2023
TATVINA NAHRBTNIKOV IZ GRADBIŠČA
Policisti so bili obveščeni o tatvini nahrbtnikov iz gradbišča. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil na gradbišče in izpred delovnega zabojnika odtujil tri, tam odložene, nahrbtnike z vsebino, s čimer je lastnike oškodoval za skupno cca. 90 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 4. 2023
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA IN NAKNADNA NAJDBA LE TEGA

Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz nezavarovanega parkirišča odtujil tam parkiran osebni avtomobil Citroen, Berlingo, z nameščenimi pripadajočimi reg. tablicami. Navedeno odtujeno vozilo je bilo naknadno najdeno, pri čemer so bile na vozilu nameščene reg. tablice, katere pripadajo drugemu osebnemu avtomobilu in za katere je bilo v postopku ugotovljeno, da so bile prav
tako odtujene. Po opravljenem ogledu kraja in odtujenega vozila, je bilo le to vrnjeno lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 4. 2023
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec, na vzvod, skozi vhodna vrata, vlomil v stanovanjsko hišo, katere notranjost je pregledal in razmetal, nato pa kraj zapustil, ne da bi karkoli odtujil. Z opisanim je storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 4. 2023
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču avtoceste. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz rezervoarja parkiranega vlečnega vozila odtujil za okoli 500 litrov dieselskega goriva, s čimer je podjetje oškodoval za okoli 725 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 4. 2023
POSKUS VLOMA V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v parkirano tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do parkiranega tovornega vozila. V ključavnico voznikovih vrat tovornega vozila je storilec potisnil primeren predmet in na navedeni način poskušal odpreti vrata, kar pa mu ni uspelo, je pa pri tem sprožil alarmno napravo vozila, zaradi česar je nato od dejanja odstopil. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 500 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 4. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, zaprl pot vozniku motornega kolesa, kateri je po trčenju padel po tleh in se poškodoval. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 3.000 EUR. Vozniku osebnega avtomobila so
policisti zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

7. 4. 2023
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 4. 2023
TATVINA DELOV DELOVNEGA STROJA

Policisti so bili obveščeni o tatvini delov delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega in zaklenjenega delovnega stroja – bagerja znamke Takeuchi, katerega je z univerzalnim ključem odprl, vstopil v kabino, ter bager spravil v pogon. Za tem je storilec dvignil dvižno roko bagerja in s primernim orodjem odmontiral
grabež znamke Takeuchi, rdeče barve in hitri priklop – powertilt, ter ju odtujil. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 20.000 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 4. 2023
ZASEG MOTORNEGA KOLESA
Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika neregistriranega motornega kolesa za katerega so ugotovili, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega so policisti na podlagi 23. člena ZPrCP mladoletnem vozniku zasegli motorno kolo in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Zoper mladoletnega voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. O postopku z mladoletnim voznikom
so policisti obvestili njegovega zakonitega zastopnika.


OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here