Kronika policijske postaje Domžale (od 1.5. do 7.5.2023)

0
514

1. 5. 2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in pregledal notranjost, ter odtujil ročne ure ter nakit. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.850 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 5. 2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. pregledal notranjost in odtujil denar ter več kosov različnega nakita. Z opisanim dejanjem je storilec lastnico oškodoval za okoli 8.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

3. 5. 2023
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN PRIDRŽANJE PO 24.

ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, prav tako pa so zoper voznika na podlagi 24. člena ZPrCP odredili pridržanje. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

3. 5. 2023
SPLETNA PREVARA

Policisti so bili obveščeni o spletni prevari. Ugotovljeno je bilo, da se je storilec na medmrežju lažno predstavljal kot zaposleni v podjetju v tujini in je s tem zaposleno v slovenskem podjetju zapeljal, da je ta na škodo slovenskega podjetja opravila nakazilo za plačilo avansa naročila v znesku 18.097 EUR na bančni račun v tujino. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 5. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v nesreči udeležena voznik kolesa in voznik osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznika osebnega avtomobila. V nesreči se je voznik kolesa lažje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UB KC Ljubljana. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda v
višini cca. 50 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

4. 5. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v nesreči udeležena voznik motornega kolesa in voznica osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznice osebnega avtomobila. V nesreči se je voznik motornega kolesa lažje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UB KC Ljubljana. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 1.000 EUR. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

4. 5. 2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE, PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP, TER

OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA
Policisti so imeli v postopku dva občana, katera sta imela pri sebi večjo količino prepovedane droge. Prepovedana droga jima je bila zasežena, obema pa je bila na podlagi 157/II Zakona o kazenskem posoptku odvzeta prostost, ter odrejeno pridržanje. Na podlagi izdane odredbe sodišča so policisti nato opravili hišno preiskavo v kateri so policisti zasegli še nekaj prepovedane droge, pripomočke za pakiranje le te, ter denar. Po preiskavi
je bilo osumljenima pridržanje zaključeno, zoper njiju pa bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

5. 5. 2023
ODKRIT ODTUJEN OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti so imeli v postopku lastnika osebnega avtomobila za katerega so na tehničnih pregledih ugotovili, da je beležen kot odtujen. Pri ponovnem preverjanju osebnega avtomobila preko evidenc je bilo ugotovljeno, da je vozilo beleženo kot odtujeno v tujini. Zaradi navedenega je bil osebni avtomobil lastniku zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Po pridobljenih podatkih iz tujine in vseh zbranih obvestilih bodo policisti o opisanem obveščali pristojno sodišče.

6. 5. 2023
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1

Policisti so bili obveščeni o kršitvi ZJRM-1. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je vidno vinjena kršiteljica nasilno in žaljivo vedla do svojega izvenzakonskega partnerja. Ker se vidno vinjena kršiteljica kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov na kraju ni umirila je bilo zoper njo na podlagi 109/II ZP-1 odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil ZJRM-1 so policisti kršiteljici izdali plačilni nalog.

6. 5. 2023
NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini in sicer je partner v družinski skupnosti, grdo, ponižujoče in boleče ravnal s svojo izven zakonsko partnerko, jo pretepal, zmerjal, grozil z neposrednim napadom na življenje in telo, jo podil iz skupnega bivališča, ter jo s psihičnim
nasiljem ter omejevanjem njenih enakih pravic spravljal v skupnosti v podrejen položaj. Osumljenenemu so policisti, zaradi zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je storil kaznivo dejanje Nasilje v družini po 191/I. členu KZ-1, na podlagi 157/II Zakona o kazenskem postopku, odvzeli prostost in odredili pridržanje. Osumljeni bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

7. 5. 2023
POSKUS VLOMA V PRODAJALNO PODJETJA

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v prodajalno podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z neznanim primernim predmetom, na vzvod, poskušal odpreti vhodna vrata poslovnega prostora podjetja kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako, da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za
okoli 3.000 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.


OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here