Kronika policijske postaje Domžale (od 9.5. do 14.5.2023)

0
684

09.05.2023
TATVINA GORIVA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini goriva. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec na enem izmed bencinskih servisov v priročno posodo natočil za okoli 34 litrov goriva in nato s kraja odpeljal ne da bi gorivo plačal. Nastala je materialna škoda za okoli 60 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

10.05.2023
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN VOŽNJA POD VPLIVOM

ALKOHOLA
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov in telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja za katerega je bilo kasneje v postopku ugotovljeno, da je vozil tudi pod vplivom alkohola. Nastala je materialna škoda za skupno 7.000 EUR. V prometni nesreči sta se voznik udeleženec in njegov sopotnik lažje telesno poškodovala in bila s kraja odpeljana na pregled v UB KC Ljubljana. Povzročitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper povzročitelja bo naknadno izdan plačilni nalog s predpisano globo.

11.05.2023
ASISTENCA POLICIJE

Policisti smo bili obveščeni, da je neznana oseba vozniku medkrajevnega avtobusa med vožnjo odvzela kontaktni ključ in ga odvrgla v neposredni bližini. Na kraju so policisti ugotovili, da oseba kaže očitne znake psihičnih težav zato je bil pregledan s strani zdravstvenega osebja, zoper njega pa je bila odrejena prisilna hospitalizacija v PK Polje, kamor je bil nato z asistenco policije oseba tudi odpeljana.

11.05.2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so poročali, da so imeli v postopku osebo, ki je imela pri sebi zvitek z posušeno rastlino zeleno rjave barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov mu je bila zasežena in bo poslana v analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja uveden nadaljnji postopek.

12.05. 2023
POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v avtomobil. Ugotovljeno je
bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata
vozila, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem pa je lastniku
povzročil za okoli 1.000 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.05. 2023
TATVINA KOLESA

Policisti so bili obveščeni o tatvin kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene garaže izvršil tatvino gorskega kolesa znamke Merida Ninety SIX 6000, vojaško zelene barve, ser. št. WC1540545P. Z opisanim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR.

12.05. 2023
KD POVZROČITVE SPLOŠNE NEVARNOSTI

Policisti so bili obveščeni o požaru v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v na neznan način zakuril dva zaboja za biološke smeti. Požar se je iz zabojnikov razširil na leseno steno skladišča – drvarnice, ki je zgorela v celoti. Požar se je od tam razširil še na
podstrešje zidanega dela gospodarskega poslopja. Gasilci so navedeni požar pogasili. Nastala pa je materialna škoda za okoli 30.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.05. 2023
POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem pa je lastniku povzročil za okoli 300 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.05. 2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino denarja ter nekaj kosov zlatnine. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 9.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 05. 2023
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku občana, kateremu so zasegli manjšo količino neznane snovi za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Zaseženo snov so policisti poslali v analizo. V primeru da bo le ta pozitivna, bodo policisti zoper njega uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.


OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here