Kako so v Domtalah širili zdravstveni dom

0
614

V Domtalah je kot tudi pri njihovih sosedih čas tekel naprej. Tako so razpravljali in umovali, na kar so važno sklenili, da je čas tisti krivec, da je v Domtalah, pa tudi nekaj ur hoda okoli čedalje več starejših ljudi. Dolžili so ga vsega hudega in mu močno pretili, vendar ni nič pomagalo, starejših je bilo čedalje več. Starost in bolehnost pa sta dobri stari znanki, ki radi shajata skupaj, veliko pa sta hodili tudi v zdravstveni dom. Tako je naneslo, da je stari dom postal pretesen za številno množico. Bil pa je to edini zdravstveni dom naokoli zato so vanj prihajali tudi občani sosednjih občin. Ker pa so bile Domtale jako važno mesto, ki je že pred mnogimi leti trg postalo je mamil tudi može in žene iz krajev, ki jih s čevljem še urna noga težko doseže. Glejte Domtalci, ki so že davnaj trg imeli, v trgovinah blaga za prodajo na tone imajo, sem pridemo in lačnih ust ne bomo, tako so prišleki menili. Tudi za prišleke pa je čas tekel le naprej in tudi ti so se radi ali ne v zdravstveni dom napotili.

Stari zdravstveni dom so v Domtalah gradili še takrat, ko so bili Domtalah združeni s svojimi zdajšnjimi sosedi. Videli so da je bolje, da so vsak za sebe, vendar pa so morali še vedno kdaj stopiti skupaj saj so imeli nekatere stvari še vedno skupne. Po številnih sestankih so tako župani nekdanje skupne občine sklenili, da občani ne čakajo kar tako pred vrati zdravstvenega doma-dom je pretesen. Ni napačen prostor, kjer čakajo občani, napačen je le zdravstveni dom, ker ima zid za parkiriščem, namesto da bi segal čezenj so menili. Prostor za gradnjo je zelo primeren so še dejali. Začeli so zbirati dokumente in poklicali strokovnjake. Pa je neki izmed njih poročal, da v Domtalah voda odteka navzdol, kjer se zbira samo nekaj metrov pod zemljiščem predvidenem za gradnjo zato na tistem mestu ni mogoče graditi. Župani vseh občin, ki so imele deleže v zdravstvenem domu so sklicali sestanek na najimenitnejšem kraju daleč naokoli to je bilo kar na čisto pravem gradu. Tam so se strinjali, da je najbolje, da s projektom novega zdravstvenega doma začnejo na novi lokaciji. Tako se se je širitev zdravstvenega doma začela znova.

Zgornja predelava znane humoreske kaže na to, da v Domžalah še dolgo ne bo novega zdravstvenega doma, kljub temu, da bi po nekaterih prvotnih načrtih moral biti zgrajen že lansko leto. Verjetno gre za najpomembnejši projekt v vseh občinah nekdanje domžalske občine, ki pa kot nekateri drugi pomembni projekti v Sloveniji stoji na mestu. Glede na dejstvo, da bo potrebno novo lokacijo šele izbrati in ob tem verjetno spremeniti prostorske načrte, pridobiti gradbeno dovoljenje, številno ostalo dokumentacijo in zagotoviti finančna sredstva, novega zdravstvenega doma verjetno še dolgo ne bo.

V.O.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here