Kronika policijske postaje Domžale (od 22.5. do 28.5.2023)

0
498

22. 5. 2023
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem razbil steklo na prtljažnih vratih parkiranega osebnega avtomobila in iz notranjosti odtujil kovček s setom orodja znamke Bosch. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 5. 2023
VLOM V NOVOGRADNJO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v novogradnjo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata balkona novogradnje ter tako prišel v njeno notranjost. Notranjost novogradnje je pregledal in iz nje odtujil dve toplotni črpalki znamke Mitsubishi Ecodan. Z dejanjem je lastnika toplotnih črpalk oškodoval za okoli 18.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 5. 2023
TATVINA GRADBENIH ZABOJNIKOV IZ GRADBIŠČA

Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh gradbenih zabojnikov iz gradbišča. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil na gradbišče in iz njega odtujil dva gradbena zabojnika. Z dejanjem je podjetje oškodoval za okoli 10.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 5. 2023
VLOM V VRTNO LOPO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z lomljenjem cilindrične ključavnice na vhodnih vratih vrtne lope vstopil vanjo in iz notranjosti odtujil moško gorsko kolo znamke Scott, žensko gorsko kolo znamke Dema, žensko kolo znamke Bergamont, Summervile N7 in električni skiro. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 5. 2023
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl prednja desna vrata na parkiranem osebnem avtomobilu in iz notranjosti odtujil brezžični zvočnik znamke Bose Charge 5, ter gotovino v višini 30 EUR. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 5. 2023
POSKUS DRZNE TATVINE

Policisti so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik stanovanjske hiše v garaži zalotil moškega, kateri je pred tem v garažo vstopil skozi zaprta a odklenjena garažna vrata. Lastnik je neznanemu moškega zalotil v garaži in mu dejal, da bo poklical policijo, nakar je neznanec odšel do parkiranega, prižganega vozila, vanj vstopil na sopotnikovi strani, nato pa se s kraja odpeljal. Z dejanjem lastnik ni oškodovan. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 5. 2023 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca preplezala ograjo dvorišča stanovanjske hiše, pristopila do vrtne lope in na vhodnih vratih le te s primernim orodjem, na vzvod, odstranila ključavnico obešanko. Iz notranjosti lope sta nato odtujila gorsko kolo znamke KTM Myron 29 Elite. Z dejanjem sta lastnico oškodovala za okoli 2.020 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 5. 2023 – TATVINA E SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini e skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega e skiroja znamke Ninebot Kick Scooter G30LE I in si ga protipravno prilastil. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2023
TATVINA ORODJA IZ VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila odtujil kovček, v katerem je bilo vrtalno kladivo in nekaj drugega gradbenega materiala. Z navedenim je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 800 EUR. Policist i nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2023
POSKUS VLOMA V KOLESARNICO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v kolesarnico. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do kolesarnice in z neznanim predmetom na vzvod poskušal vlomiti, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti cigareto z neznano rastlino zeleno rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Zaseženo je bilo poslano v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisan obdolžilni predlog.

27. 5. 2023
TATVINA MOŠKIH KOLES

Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil dva moška kolesa in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 5000 EUR. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 5. 2023 – TATVINA BANČNIH KARTIC IN USPEŠNO ORPAVLJENA TRANSAKCIJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini bančnih kartic. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila odtujil dve bančni kartici in v nadaljevanju opravil več neuspešnih dvigov ter en uspešen dvig denarja na bankomatu v znesku 800 EUR, ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 840 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

28. 5. 2023
POŠKODOVANJE TUJE STVARI, POŽAR NA EKOLOŠKIH ZABOJNIKIH

Policisti so bili obveščeni, da gorijo zabojniki na ekološkem otoku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec povzročil požar na zabojniku za papir, ki je v celoti pogorel in na zabojniku za steklo, ki se je delno stalil. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.5.2023
TATVINA GORIVA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini goriva. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec na enem izmed počivališč iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 290 EUR goriva in odšel neznano kam. Policisti nadaljujejo z delom.

28.5.2023
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti smo bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je v naselju Trzin neznanec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici, s čimer je lastnico oškodoval za okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.


OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here