Kronika Policijske postaje Domžale (od 12.6. do 18.6.2023)

0
651

12. 6. 2023
VLOM V KLET

Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem zlomil ključavnico obešanko na zaklenjenem kletnem prostoru in iz notranjosti kletnega prostora odtujil električni skiro znamke Segway, Max G3OLE II, sive barve. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 620 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.6.2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z telesnimi poškodbami v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da so v prometni nesreči udeležena štiri vozila. Vzrok za prometno nesreče pa je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Poškodovane osebe je reševalno vozilo ZD Domžale odpeljalo v UBKC v nadaljnjo oskrbo. Povzročitelju prometne nesreče je bil
izdan plačilni nalog.

16.6.2023
TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA

Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec tekom noči iz parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 500l dizelskega goriva in s tem oškodoval lastnika za 530 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

16.6.2023
KRŠITEV ZAKONA O ZAŠČITI ŽIVALI

Policisti smo bili obveščeni o napadu psa. Ugotovljeno je bilo, da je pes pritekel iz odprtega dvoriščnega prostora stanovanjske hiše na pločnik in skočil na mimo hodečega otroka ter ga ob skoku popraskal po nogi. Zdravniško pomoč je skrbnik otroka odklonil. Zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali je bil lastnici psa izdan plačilni nalog.

16.6.2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti ročno zvito cigareto z neznano rastlino in samozapiralno PVC vrečko z delci rastline, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Ročno zvita cigareta in PVC vrečka sta bili osebi proti potrdilu zaseženi in bosta poslani v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

16.6.2023
POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI

Policisti smo bili obveščeni, da je neznanec na neugotovljen način zakuril dva zabojnika za smeti, požar pa se je nato razširil tudi na osebni avtomobil, ki je bil parkiran v neposredni bližini. Požar so pogasili gasilci, nastala pa je materialna škoda za okoli 1.300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

17.6.2023
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec tekom noči iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici in s tem lastnika oškodoval za okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

17.6.2023
PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KOLESARJA IN TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo osebnega avtomobila in kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega avtomobila, kolesar pa je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan. Nastala je materialna škoda za okoli 1.000 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog s
predpisano globo.

18.6.2023
POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o intervenciji gasilcev in zdravstvenega osebja, saj naj bi oseba padla v jašek. Ugotovljeno je bilo, da je oseba padla v odprt jašek za vodo, iz jaška pa so osebi nato pomagali gasilci. Oseba je bila pri tem lažje telesno poškodovana in bila odpeljana na pregled v UBKC Ljubljana. Policisti zaradi suma kaznivega dejanja
Povzročitve splošne nevarnosti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ustrezno ukrepajo.

18.6.2023
TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec tekom noči iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil registrsko tablico in s tem lastnika oškodoval za okoli 20 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.


OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here