Kronika Policijske postaje Kamnik (od 7.8. do 12.8.2023)

0
3190

7.8.2023
NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
Med čiščenjem objekta in okolice zaradi nanosa odpadkov po ujmi, je zaposlen pri podjetju Burger Transport pred objektom, našel tankovsko magnetna mino TMM1 brez vžigalnika in štirimi dimni vložki. Bobni tehniki DEVNUS so eksplozivna telesa ustrezno zavarovali in jih odpeljali v skladišče.

PROMETNA NESREČA
V naselju Nevlje je prišlo do prometne nesreče, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, da bi promet potekal nemoteno, saj je voznik nato zapeljal izven vozišča in trčil v prometno signalizacijo. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POBIRALI ODPADNO ŽELEZJE
S strani občana iz območja bivše smodnišnice v Kamniku, smo bili obveščeni, da se na območju vozijo neznanci in odvažajo njihove predmete. Policisti so na kraju opravili identifikacijske postopke s tremi državljani Bolgarije in jih napotili izven območja.

8.8.2023
POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Kamnik je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

GOLJUFIJA
Občanka je povedala, da je prejela SMS sporočilo z navedbo, da ga pošilja Nova Ljubljanska banka in ko je izpolnila podatke v okencu, ji je neznanec iz bančnega računa dvignil in odtujil denar. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9.8.2023
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so v Komendi obravnavali poskus vloma v vozilo. Neznani storilec je pristopil do vozila in z neznanim predmetom na sovoznikovih vratih poskušal vlomiti v vozilo, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

10.8.2023
INTERVENCIJA
Policisti smo bili obveščeni o občanu, kateremu se je zaradi neurja in pa nastale škode na domu poslabšalo psihično stanje. Ugotovljeno, da se je občan zaradi teh uničujočih posledic neurja pričel nenavadno obnašati, govoriti nesmiselne besede in pa groziti s samomorom. Na kraju je bil poklican dežurni zdravnik, ki se je z občanom pogovoril in mu svetoval bolnišnično zdravljenje. Kršitev z naše strani ni bila zaznana.

11.8.2023
PROMETNA NESREČA
V Podgorju se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

LAŽNA NAZNANITEV INTERVENCIJE
Na anonimni telefon je poklical občan, povedal kje se nahaja ter hkrati naznanil, da se bo ubil. Ob prihodu policistov na kraj je bilo ugotovljeno, da je občan, ki je bil v vidno alkoholiziranem stanju, vendar tega ni priznal. Namesto priznanja se je lagal in izmišljeval zgodbice itd… Ker je kršitelj brez razloga namerno povzročil interveniranje policistov z neresničnim obvestilom, mu je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA
V Soteski je prišlo do prometne nesreče, zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu in pod vplivom alkohola voznika, ki je trčil v nasproti vozeče se vozilo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

12.8.2023
NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti smo bili s strani dežurne zdravnice obveščeni o občanu, ki v zdravstvenem domu vpije in razbija inventar. Zaposlena pove, da na podlagi njegove zahteve po zdravilih za bolečine, le te brez predhodnega pregleda osebe ne more predpisati. Občan se je razburil, nedostojno vedel in razburjen pred prihodom policistov na kraj odšel. Po vseh zbranih obvestilih bo kršitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnem redu in miru.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here