Prva zmaga v novi sezoni; Mura – Radomlje 0:2

0
215

Radomljani so v Fazaneriji po zaslugi izkušenega Uroša Koruna prekinili strelski post, ki je trajal 292 minut in se veselili prve zmage v novi sezoni. Muro so ugnali z 2:0, za končni izid je že v končnici prvega polčasa poskrbel Nino Kukovec.
Mura je nekoliko podjetneje začela obračun, a ni bila posebej nevarna, zato pa so bili v 12. minuti blizu vodstvu Radomljani. Sandi Nuhanović je sprožil od daleč, Klemen Mihelak je žogo odbil, a le do Nina Kukovca, ki je bil povsem sam pred vrati, a na začudenje večine žogo poslal mimo vrat.
Tri minute pozneje je Nikola Jovićević prišel do strela v bližini radomeljskih vrat, vendar je svoje delo dobro opravil vratar Luka Baš. V 23. minuti so Radomljani povedli, potem ko je Nuhanović podal s prostega strela z desne strani, pred vrati pa je bil najvišji Uroš Korun in matiral Mihelaka.
V 32. minuti so bili Radomljani spet nevarni, Madžid Šošić je streljal malce izven kazenskega prostora, žoga pa se je od enega Murinih igralcev odbila na prečko in v kot. Šošić je malce zatem prišel še do strela v kazenskem prostoru, vendar bil nenatančen s približno desetih metrov.
V 36. minuti je z glavo na drugi strani za malo zgrešil Amadej Maroša, v 38. pa so Radomljani podvojili prednost, ko je po podaji z leve strani Kukovec zadel iz prve iz bližine za 2:0.
Uvod drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, je pa domači strateg Darjan Slavec ob dokaj anemični predstavi svojih varovancev hitro posegel po prvih menjavah.
V 63. minuti je še enkrat zadel Kukovec, vendar je bil globoko v prepovedanem položaju, pozneje se je moral še enkrat izkazati Mihelak po strelu Darlyja N’Landuja, Murinih priložnosti pa še naprej ni bilo.
Šele v 88. minuti je moral spet posredovati Baš po strelu Filippa Tripija, pa še ta je bil ne preveč močan in po sredini. Tik pred koncem tekme so Radomljani izpeljali še en protinapad, po katerem se je sam pred Mihelakom znašel N’Landu, a je Murin vratar preprečil še višjo zmago gostov.

Mura – Radomlje 0:2
Strelca: 0:1 Korun (23.), 0:2 Kukovec (38.).

Oglasno sporočilo