Neprijetna vprašanja – pomirljivi odgovori

0
1024

Zavedamo se dejstva, da z našimi neprijetnimi vprašanji, ki nam jih posredujete vi, dragi bralci, najedamo potrpljenje odgovornih občinskih struktur.
Eno takih je vprašanje o uporabi ležalnikov v prostoru za sprostitev. Saj razumemo, da v deževnem vremenu, kakršno je bilo to poletje, občani ne hodijo poležavat na lesene ležalnike, je pa tudi res, da bi se ob vsaki taki investiciji odgovorni morali vprašati, koliko bo ta služila svojemu namenu in koliko zgolj promociji ali celo (bognedaj) dobremu zaslužku katerega od podjetnikov, ki je v dobrih odnosih z občino. Tega ne bomo nikoli izvedeli.

Ko imajo otroci (politiki) denar (seveda naš!), imajo kramarji (poslovni prijatelji) semenj! Očitno odločevalci tudi ne poznajo pojma „sorazmernost“, torej kaj dobimo, za tako veliko denarja.
Vrednost gradbenih del je bila ocenjena na 70.100 EUR. Po aneksu je bila končna vrednost investicije 155.513 EUR.
Drobljenje vrednosti projekta in posledično brez javnega razpisa!

***

Vprašanji za Urad županje Občine Domžale:

Ležalniki ob Kamniški Bistrici, bolj natančno v Prostoru sprostitve, že celo poletje samevajo. Očitno ne služijo svojemu namenu. Ali bo morda tudi te doletela enaka usoda in bodo, kot skulptura Vodnjak iz Slamnikarskega parka, odpeljani na obnovo ter nato na bolj ustrezno lokacijo?

Odgovor:
Glede uporabe ležalnikov v Parku sprostitve so naše povratne informacije s strani občanov in občinskih redarjev, ki redno delajo obhode tudi na tej lokaciji, da je Park sprostitve dobro obiskan. Morda je bil park določene dni slabše obiskan vsled letošnjega vremensko razgibanega poletja, avgusta pa je glede na poplave in posledice le-teh morebitni slabši obisk razumljiv. Na Občini Domžale verjamemo, da bo Park sprostitve dobro služil svojemu namenu.

_______________________________________________________________________

Skulptura Vodnjak

Prav tako ne bomo nikoli spoznali pravega razloga za odstranitev skulpture iz Slamnikarskega parka. Se je nekomu zazdelo, da betonske rogovile, ki jih obrašča trava in na katerih se nabira odpadlo listje, res ne služijo časti in ugledu občinske palače. Da je to drobna umetnina, za katero je občina odštela precej denarja, se marsikomu ni posvetilo. Ker je v javnosti odstranitev skulpture zelo odmevala in ker se je glasno odzvala tudi stroka, je občina očitno ponovno pričela »proučevati« problem in sklenila celo kontaktirati avtorja skulpture, ki sicer že dalj časa odložena nekje »na varnem« in čaka dokončno odločitev.
.

Odgovor Občine Domžale:

“Zavedamo se, da si skulptura Vodnjak zasluži primerno obravnavo in umestitev v prostor, zato na Občini Domžale zadevo ponovno preučujemo in načrtujemo tudi srečanje z avtorjem, kiparjem Dragom Rozmanom.”

Oglasno sporočilo