Naglič absolutni zmagovalec 9. Kras Krosa

0
271

V Mirnu se je v nedeljo z 9. Kras Krosom začela domača sezona za gorske kolesarje, dirke so se udeležili tudi nekateri člani kamniškega Calcit Bike Teama, ki sicer že nestrpnostjo odštevajo dneve do prve domače dirke slovenskega pokala SloXcup, ki bo 24. marca 2024 v Vrtojbi. Rok Naglič je potrdil dobro pripravljenost z zmago na Kras Krosu.

Skupni zmagovalec moške dirke v dolžini 40 km z 850 metri vzpona je postal najboljši Slovenec zadnjih let Rok Naglič, ki je na koncu v cilju slavil pred drugim Italijanom Benjaminom Wayerjem in tretjim Jakobom Klemenčičem. Boštjan Hribovšek je končal na 8. mestu, bil je najhitrejši v kategoriji od 40 do 44 let. Nejc Teran je bil drugi v kategoriji do 17 let.

»Bilo je napovedano slabo vreme, bilo je nekaj dežja. Bilo je veliko tekmovalcev in tudi nekaj resne konkurence. Od starta sem na prvi klanec narekoval visok tempo, ostalo nas je 5 kolesarjev. Počasi smo ostali jaz, Ambrož Vovk in Jakob Klemenčič. Ambrož je nato imel defekt in razbili smo se 15 km do cilja, tako da sem v cilj prišel sam. Bila je dobra dirka, udeležil sem se je, da pridem v ritem in da bo malenkost lažje pred dirko naslednji vikend na Lošinju, ki bo zame že pomembna dirka,« je povedal Rok Naglič.

»Danes se je v Mirnu pri Kostanjevici odvijala že deveta izvedba gorsko kolesarskega maratona Kras Kros. Na že tradicionalni uvodni preizkušnji se je s težkimi razmerami na progi spopadlo kar nekaj starejših tekmovalcev kamniškega Calcit Bike Teama. Razmere na trasi, ki je kot vsako leto, vsebovala makadamske ceste, gozdne kamnite poti ter zahrbtne kraške skalnate enoslednice, je otežilo hladnejše vreme ter občasne padavine.

Od naših tekmovalcev so se najbolje odrezali Rok Naglič, zmagovalec v kategoriji moški od 18 do 29 let ter absolutni zmagovalec izmed 163 tekmovalcev. V isti kategoriji so naslednja mesta zasedli tudi: Vid Brezar – šesto mesto, Ambrož Vovk – deveto mesto in Gal Pavlič – štirinajsto mesto. V kategoriji fantje do 17 let se je na drugo stopničko povzpel Nejc Teran, v kategoriji od 40 do 45 let pa je slavil Boštjan Hribovšek, Jure Belak je v tej kategoriji zasedel četrto mesto,« pa sta črto pod tekmovanje potegnila Boštjan Hribovšek in Nejc Hribar.

Vsi rezultati: https://timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=5445&tip=B

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here