Šušlja se …

0
1034

… da v domžalski občini najlažje dobiš občinsko priznanje, saj so člani komisije za priznanja tako predlagatelji kot odločevalci.

… da se bo akcija Očistimo Domžale ponovila, ker so bili na že izvedeni akciji preslabi pogoji za fotografiranje.

… da je vsak občinski proračun “volilno” naravnan. Dobimo cel kup bombončkov a nič res pomembnega.

… glede na to, da županja ogromno davkoplačevalskega denarja namenja “prijaznim” medijem, ji bo tokrat verjetno uspelo. Ukiniti namreč naš časopis! Temu pravimo nelojalna konkurenca! Želja po obvladovanju medijev je pri vseh politikih prisotna.

… prejeli smo informacijo, da je soprog občinske svetnice zaposlen v podjetju Prodnik in je celo predsednik sindikata. Zagotovo zakonsko ni sporno, da se gospa ni distancirala od glasovanja o povečanju cen komunalnih storitev? Je pa nehigienično!

… zagotovo drži misel, da je dober občan samo neobveščen občan. Najbrž tu tiči razlog, da ni snemanja občinskih sej (v okoliških občinah s tem težave nimajo), uradna razlaga je sicer, da občinski odlok tega ne dopušča. Kopico ostalih razlogov so ukinili, ker niso držali.

… da javni zavodi v lasti občine ukinjajo sodelovanje z našimi, aktualni politiki neprijaznimi mediji. Pač nova politika županje.

… da bo prizidek k Zdravstvenemu domu Domžale zgrajen ob »svetem nikoli«. Preveč denarja bi odteklo iz občinske blagajne in ga zmanjkalo za tisoč majhnih projektov, narejenih brez nadzora. Žal, je bila to praksa tudi v 16-letnem mandatu prejšnjega župana.

… da bo po novem sedež KPK v Domžalah predvsem zaradi odličnih odnosov predsednika in županje, ki zagovarja ničelno toleranco do korupcije. Po statističnih podatki EU je v Sloveniji sicer korupcija močno prisotna zlasti v občinskih upravah. Razen, kakopak, v domžalski občini.

… da smo v občinski upravi dobili novega v.d. direktorja. Predstavili ga bodo, če bo ustrezal v politiki tako želenimi lastnostim.

… da so »utišani občani« tisti srečneži, ki so že prejeli kakšno občinsko priznanje, so pri občinskem koritu ali pa še upajo na eno izmed te možnosti. QUI TACET CONSENTIT. (Kdor molči, soglaša.)

… da nas tudi opozicija v občinskem svetu ne podpira. Saj veste, lahko zmagajo in jim bomo po naslednjih volitvah trn v peti. Kar je kakopak, naše poslanstvo.

… da je Občina Domžale najboljši zaposlovalec v naši občini. Vsako upokojitev ali odpoved takoj nadomestijo. Javnega denarja je vedno dovolj.

… da smo na Občino Domžale naslovili prijazno vprašanje: “Koliko oseb dela v občinskem uradu?” Dobili smo prijazen odgovor, da približno polovica.

… da se je leta 2018 politika soglasno (večina akterjev je tudi v zdajšnjem občinskem svetu) odločila za gradnjo prizidka k Zdravstvenemu domu Domžale na obstoječi lokaciji, kar se je smatralo, kot absolutno najboljša izbira. Danes, leta 2024, pa iščejo novo, morebitno še boljšo lokacijo. Diši po zavlačevanju.

…da v politiki obstajata dva kriterija za posamezen projekt: prvi je provizija, drugi je všečnost volivcem. Tretji kriterij, ki ni nikjer omenjen kot pomemben, je uporabnost.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here