Glasujmo za naj planinsko pot 2024, glasujmo za našo Koželjevo pot

0
182

Na portalu Vse bo v redu lahko glasujemo za naj planinsko pot 2024. Le-ta je del akcije Očistimo naše gore, s katero Zavarovalnica Triglav skrbi za varnejši obisk gora.
V izboru je šest planinskih poti, ki so bile uničene v lanskih katastrofalnih poplavah. Med njimi je tudi naša Koželjeva pot.

»Koželjeva pot ob Kamniški Bistrici je priljubljena lahka planinska pot, ki vodi po desnem bregu reke Kamniške Bistrice v zatrep doline do samega izvira reke. V začetku so jo poimenovali tudi Kamniški vintgar. Ime je dobila po Maksu Koželju, slikarju iz Kamnika. Ob reki hodite mimo naravnih znamenitosti kot je Predaselj, naravni most, Kraljevi studenec vse do izvira Kamniške Bistrice. Pot vas pripelje v osrčje Kamniško-Savinjskih Alp čez Spominski park in je vstopnica v visokogorje.«

Za pot skrbi PD Kamnik. Poplave so hudo prizadele našo priljubljeno pot, zato je neprehodna. Voda je odnesla kar pet mostov in približno 1,5 kilometra poti. Pot že pridno obnavljajo prizadevni in neutrudni markacisti PD Kamnik.

Pot, ki bo prejela največ glasov, bodo markacisti obnovili s pomočjo sredstev Zavarovalnice Triglav. S to akcijo PZS ozavešča ljudi o izjemnem in predanem delu markacistov.

Pomagajmo jim in glasujmo za Koželjevo pot vse do 14. junija na povezavi:
https://vsebovredu.triglav.si/plus/naj-planinska-pot-2024

Mira Papež

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here