Pregled dogodkov Policijske uprave Ljubljana na domžalsko-kamniškem območju

0
179

Včeraj, 18.7.2024 okoli 12. ure, se je na Stobovski cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist.
Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzela prednost motoristu. Po trčenju je motorist padel in trčil še v nasproti vozeče vozilo. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, 18.7.2024 okoli 8. ure, se je na Kamniški cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist.
Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost motoristu. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica na motornem kolesu. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

17.7.2024
V okolici Domžal je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in druge predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

Včeraj, 16.7.2024 nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Zgornjem Tuhinju v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila.
Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje preblizu robu vozišča, zapeljala s ceste in trčila v cestno infrastrukturo, nato pa v živo mejo in betonsko ograjo. V nesreči se je voznica lažje poškodovala, zoper njo pa bo izveden prekrškovni postopek.

Prijeti osumljenci vlomov v vozila
13.7.2024 so bili policisti obveščeni o sumu vloma v vozilo na parkirišču v Kamniški Bistrici, kjer je izhodišče za Grintovec, ter da so se storilci odpeljali s kraja.
Na podlagi danega opisa je bilo vozilo izsledeno, ter odvzeta prostost 26-letni voznici in 19-letniku, ter še dvema mladoletnikoma, ki so se nahajali v vozilu. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so osumljeni vlomov v kar štiri vozila iz katerih so bili oškodovancem odtujeni različni predmeti. Skupaj pa so z vlomi povzročili za okoli 6.000 evrov škode, saj so vlome izvršili z razbijanjem stekel. Polnoletna osumljenca bosta privedena k preiskovalnemu sodniku, mladoletnika pa sta bila predana skrbnikom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivih dejanj vlomov. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, 13.7.2027 nekaj pred 18. uro se je na cesti od Loke v Tuhinju proti Soteski zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil.
Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Soteske zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem so se udeleženi voznik in potnica lažje, otrok v vozil udeleženca pa huje telesno poškodovali. Z reševalnim vozilom so bili odpeljani v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, 11.7.2024 okoli 14. ure smo bili obveščeni, da sta na območju Mengša, do hiše oškodovancev pristopila neznanca, ki sta ju s pogovorom zamotila. Medtem je eden izmed njiju odšel v hišo in odtujil nakit. S kraja so se odpeljali z rjavim avtom. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

10.7.2024
V Domžalah je bilo vlomljeno hišo, od koder je bil odtujen nakit. Materialna škoda znaša okoli 800 evrov.

Najdeno odtujeno orodje (9.7.2024)
Domžalski policisti so dvema osebama zasegli orodje za katerega sumijo, da je bilo odtujeno na območju Mengša v sredini meseca junija. Ker z dosedanjimi ukrepi niso mogli ugotoviti lastnikov orodja, naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o orodju ali so sami lastniki tega orodja, da se zglasijo na PP Domžale.

8.7.2024 je bilo v Domžalah vlomljeno v tri gradbene kontejnerje, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 3100 evrov.

7.7.2024 je bilo v Domžalah vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena denarnica in nakit. Škoda znaša okoli 700 evrov.

Policijska uprava Ljubljana

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here