Kronika Policijske postaje Domžale (od 25.6. do 29.6.2024)

0
349

25. 6. 2024
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO IN GOSPODARKO POSLOPJE

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do nenaseljenega objekta, kjer je s primernim orodjem, na vzvod, odprl več vrat na objektu in tudi vrata na gospodarskem poslopju. Iz notranjosti je odtujil več predmetov (4 x kardanska gred, električna žaga, akumulator, 15 m električnega vodnika, priklop za nakladalko, meter), ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 1.200 EUR.

25. 6. 2024
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno še, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola. Oba udeleženca sta se v prometni nesreči poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana na UB KC na pregled. Zaradi več kršitev CPP je bil vozniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v skupni višini cca. 25.000 EUR.

26. 6. 2024
TATVINA KOLES

Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izpod kovinskega nadstreška odtujil tam parkirani kolesi znamke KTM, črno oranžne barve in znamke XFACT, rumeno zelene barve, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR.

26. 6. 2024
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino snovi za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Zaseženo snov bodo policisti poslali v analizo in v primeru, da bo le ta pozitivna bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

27. 6. 2024
POŽIG ZASTAVE

V sredo, nekaj po 23. uri, sta dva neznanca pristopila do objekta na Kolodvorski cesti v Domžalah in z vnetljivo snovjo poskušala zažgati mavrično zastavo. Policisti vse okoliščine dogodka še preverjajo in zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policija ima ničelno toleranco do vseh oblik nasilja, ter jih ostro obsojamo in bomo storili vse, da bi se storilci navedenega dejanja odkrili in ustrezno sankcionirali.

28. 6. 2024
TATVINA IZ VRTNE LOPE

Policisti so bili obveščeni o tatvini iz vrtne lope. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene, kovinske, vrtne lope, odtujil ročno orodje, ter dele moto kultivatorja, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 250 EUR.

28. 6. 2024
TATVINA ORODJA IZ TOVORNEGA VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjenega tovornega vozila odtujil baterijsko mazalico znamke Makita, kotno brusilko in laser s stojalom znamke Hilti, s čimer je podjetje oškodoval za okoli 3.000 EUR.

29. 6. 2024 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz rezervoarja, parkiranega tovornega vozila odtujil dieselsko gorivo in z opisanim podjetje oškodoval za okoli 1.450 EUR.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane opozarjamo na pojav tatvin in vlomov in jih pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših predmetov iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here