Kaj se bo za 1 milijon evrov gradilo v Domžalah, na Ljubljanski 34?

1
3826

V načrtu razvojnih projektov od 2019 do 2020, ki ga je pripravila občina Domžale, smo zasledili tudi predvideno investicijo, ki nas je presenetila. Več kot milijon evrov sredstev naj bi namreč namenili za stavbo na Ljubljanski 34 v Domžalah. Za obstoječi objekt je predvideno rušenje in nato novogradnja.

Na vprašanje, kaj bomo Domžalčani za tako veliko denarja dobili na tej lokaciji, so nam na občini odgovorili, da sredstva za ta projekt zajemajo vrsto aktivnosti (pridobitev vseh potrebnih soglasij, izvedba del, ipd.). “Glede na to, da je objekt Ljubljanska 34 v slabem stanju, saj je bilo po pregledu konstrukcije ugotovljeno, da je le ta dotrajana in je objekt posledično neustrezen za uporabo, smo se odločili, da ga bo potrebno porušiti in nadomestiti z novim objektom.”

Z odgovorom seveda nismo bili zadovoljni, zato smo podali dodatno vprašanje in sicer, da nam bolj konkretno povedo, kaj se bo na tej lokaciji gradilo. Iz Urada župana so nam odgovorili: “Novozgrajen objekt na Ljubljanski cesti 34 bo predvidoma služil istim vsebinam, ki se v okviru obstoječega objekta že izvajajo.”

Sredstva bi že dali, a še nimajo vseh odgovorov
In kdo so obstoječi najemniki stavbe na Ljubljanski cesti 34? Območno združenje Rdečega križa Domžale, Župnijska Karitas Domžale, Biro Peceli d.o.o., Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja občine Domžale, ENSVET – svetovalna pisarna Eko sklada in R trženje, medijska produkcija d.o.o. (Radio HIT).

Na vprašanja kot so, ali se bosta rušili in gradili obe zgradbi na tej lokaciji ter ali bo namen novogradnje poleg oddajanja prostorov še kakšen, pa so nam na občini odgovorili, da na to trenutno ne morejo podati odgovora, ker še ni izdelanega idejnega projekta.

Iz tega lahko sklepamo le eno. Občina ne ve, kam bi z denarjem, gradi na zalogo pač tam, kjer se jim zdi, da bi v prihodnje morda lahko dobila nekaj (neprofitne) najemnine. Po domače bi temu lahko rekli tudi pranje denarja in vzdrževanje dobrih odnosov z izvajalci, ki bodo tako dobili nov posel.

______________________________________________________________________

Naj spomnimo, da se za pokritje domžalskega bazena še vedno ne najde dovolj denarja, saj želje politikov in občanov nikakor ne najdejo skupnega jezika.
______________________________________________________________________

Iz tiskane izdaje časopisa Domžalsko-kamniške NOV!CE 9 2019!

______________________________________________________________________

https://www.domzalske-novice.si/2019/06/20/popravilo-okolice-os-venclja-perka-za-astronomski-znesek/

 

Dragi nadstrešnici na domžalskem pokopališču

V Domžalah še dolgo ne bomo imeli pokritega bazena

 

Oglasno sporočilo

1 KOMENTAR

  1. V občinskem proračunu so bila sredstva predvidena za ta projekt. Ker niso bila porabljena za ta namen je milijon EUR porabljeno za sanacije, popravila, adaptacije… Taka praksa pranja denarja se izvaja že leta in leta.