Uvodnik 5/2010: Spletamo

0
4086

Kako rad napišem kakšno dobro vest, še posebej, ko gre za pridobitev tudi za vas, dragi bralci in bralke, tega časopisa. Ker smo se odločili, da gremo kljub težavam naprej, smo posodobili tudi našo spletno stran, na kateri boste s svojimi prispevki lahko poslej aktivneje sodelovali tudi vi. Ni kaj, potrebno je iti naprej s časom in tudi novičkarji se temu pridružujemo. Tako preko spletne strani želimo ustvarjati in zapisovati dogajanje ter zgodovino teh krajev, kjer smo doma.
Prihodnost tiskanih medijev, še posebej tistih, ki nimajo bogatih donatorjev, kot recimo občinski Slamnik, ni rožnata. Medtem ko za občinsko trobilo občina nameni kar 90 tisoč evrov vašega davkoplačevalskega denarja, so ostali časopisi prepuščeni trgu in zato se moramo še bolj potruditi, če želimo obstati. Ni lahko, ampak iz leta v leto dokazujemo, da je mogoče.
Upam, da nam boste pri tem pomagali tudi vi. Pošiljajte nam čimveč pobud, mnenj in vprašanj in mi jih bomo zastavljali namesto vas, če vas »matra« tudi novinarska žilica, pa ste seveda vabljeni, da pri ustvarjanju časopisa sodelujete tudi kot avtorji. Saj ni treba, da začnete s kakšnim hudim člankom, v katerem na dveh straneh razkrivate kakšno hudo afero, dovolj je, da nam pošljete kakšno sliko in kratek opis kakšnega zanimivega dogodka v vašem kraju, kakšne prireditve, vaške posebnosti … Verjemite mi, da so prav takšni utrinki iz krajev, kjer ste doma, velika popestritev vsakega časopisa in mu dajejo »dušo«, predvsem pa približajo kraje, ki jih morda ne poznamo dovolj, našim bralcem.
Skratka veselo na delo, mi vas pričakujemo. Odslej tudi na spletni strani in seveda vsakih 14 dni se vidimo v vašem nabiralniku.
R. G.

Oglasno sporočilo