Uvodnik 12/2010: Ne moti, smo na dopustu

0
3663
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE 27.julij 2010

Ste čakali in dočakali dopust? Upam, da ste ali pa ga seveda še boste, in vam od srca privoščim, da si dodobra napolnite baterije. Človek enostavno potrebuje oddih in žalostno je, da si mnogi tega ne morejo privoščiti zaradi nesrečnih okoliščin. Res pa je, da je pri iskanju sprostitve in oddiha potrebna tudi inovativnost. Nekateri znajo za malo denarja lepo dopustovati, medtem ko drugi zapravijo na stotine evrov za dolgočasen in nekakovosten dopust. Vsakemu po njegovih željah, pravim jaz, samo da se zna organizirati.

No, pa bodi dovolj o naših dopustih, ki smo si jih vsekakor zaslužili. Nekaj drugega me je zadelo v glavo oni dan, ko smo kramljali s kolegi. Seveda smo debatirali tudi o politiki in glej ga, zlomka, nekdo mi omeni, da gre tudi domžalski občinski svet veselo na dopust. Vse lepo in prav, sem mu zatrdil, saj so si ga tudi oni zaslužili, ampak potem pa “BUM” v glavo, naši presvetli svetniki bodo na dopustu kar do decembra!!!

Ja, prav ste slišali! Naša oblast, ki naj bi skrbela za blagor občanov, se bo naslednjič sestala šele decembra, pa kaj bi to, decembra se sploh ne bodo sestali taisti ljudje, ki nam načelujejo danes, ampak bodo prišli novi svetniki, saj bodo vmes še volitve. Ja ni kaj, spustili so voz iz rok, ga prepustili utrujenemu županu, da ga vleče po svoje tja do volitev, potem bodo pa že drugi naredili, kar je treba…

Ne razumem, kako se lahko občinski svet sestane samo parkrat na leto, ko imamo vendar toliko odprtih težav, pobud, predlogov, skratka dela za tiste, ki se jim ljubi čez glavo. Naši svetniki pa takole po domače in ležerno, nekajkrat na leto, proračun za letos sprejmejo, ko je pol leta že mimo in julija se odločijo, da bo naslednja seja decembra. Kapo dol, dragi moji, ampak človek se res vpraša, zakaj ste se sploh odločili za mestno politiko in gospodarjenje z našim mestom, če se vam niti ene seje na mesec ne da organizirati. Dvomim namreč, da so Domžale tako “pošlihtane”, da ne bi potrebovale seje enkrat na mesec, in da je občinska uprava tako briljantna, da ne potrebuje nobene kontrole.
Ampak konec koncev bomo imeli takoj po vročem poletju spet praznik demokracije, in s plakatov se nam bodo spet smehljali obrazi kandidatov, ki se bodo tolkli po prsih in razlagali, koliko so storili za naš blagor in kako si bodo tudi v bodoče prizadevali in se neumorno trudili za napredek in razvoj našega mesta.
Ja, pripravite se na to, da vam bodo spet blagozvočno mnogi gradili gradove v oblakih in vam “sadili rožice”, kdo ve, morda se pojavi še kakšna Cvetka med njimi.

R.G.

Oglasno sporočilo