Javno soočenje županskih kandidatov

0
2986

Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE, 8.oktober 2010

SOOČENJE ŽUPANSKIH KANDIDATOV V HALI KOMUNALNEGA CENTRA DOMŽALE 7.10.2010 OB 19.00 URI

DOMŽALSKE NOVICE so edine dale možnost soočenja vseh županskih kandidatov v občini Domžale. Soočenje je vodil g. Rajko Gerič, nam vsem bolj znan iz RTV Slovenija. Radio HIT je imel zjutraj soočenje petih od sedmih kandidatov v »Hitovi budilki«.

Čeprav je bilo soočenje brezplačno za nastopajoče, se od županskih kandidatov le tega nista udeležila (pa tudi ne prijavila) sedanji župan Tone Dragar – kandidat svoje liste »LTD« (stranke!!) in županska kandidatka »SLS« Katarina Karlovšek.
Možnost predstavitve sta dobila tudi prvoimenovana iz svetniške liste SD in SLS. Čeprav je voditelj soočenja eksplicitno povabil na oder tudi tiste županske kandidate, ki se eventuelno niso pravočasno prijavili, je sedanji župan obsedel (vsaj nekaj časa) med publiko. Zakaj? Se je zbal soočenja s svojimi protikandidati, ali pa je prepričan, da bo absolutni zmagovalec že v 1. krogu? Tudi če je, bi bilo korektno od njega do drugih kandidatov, da se soočenja udeleži. Toda korektnosti ves čas ne pozna.
Rajko Gerič je odlično vodil soočenje in pazil na to, da so vsi kandidati imeli enako časa za svoje odgovore.
Vsi nastopajoči so se dobro odrezali. Sam sem bil večkrat prisiljen skočiti v razgovor z replikami na trditve ostalih sodelujočih.
Mislim, da so se ljudje obiskovalci lahko prepričali, kdo je najboljši kandidat, čeprav menim, da smo prepričevali že prepričane in včasih navijaško razpoloženo publiko. O vsebini vseh razprav se lahko prepričate na www.mojemesto.si.
V nedeljo obkrožite pri županskih volitvah št. 1.

Lep pozdrav,
Tone Preskar
županski kandidat LDS

Oglasno sporočilo