»Županski kandidati nismo nobeni komedijanti«, je povedala Karlovškova

0
5180

Vir: delo.si, 28.september 2010
foto: Karolina Vrtačnik/Delo
Domžale – Kandidati za domžalskega župana so se včeraj soglasno uprli konceptu prireditelja (regionalnega domžalsko-kamniškega časopisa Nov!c) za soočenje županskih kandidatov, ki bi ga moral 7. oktobra v hali Komunalnega centra Domžale voditi Rajko Gerič. Katarina Karlovšek (SLS), ki je kandidate pozvala, naj prekličejo že napovedano udeležbo na soočenju, je za Delo povedala, da se ji ne zdi primerno, da bi soočenje sledilo stand up komediji.

»Županski kandidati nismo nobeni komedijanti«, je povedala Karlovškova, in dodala, da se ji tudi športna dvorana ne zdi primeren avditorij za tak dogodek. Presenečena je tudi, da od županskih kandidatov organizator pričakuje plačilo: »Sprva so hoteli od vsakega po 400 evrov, nato so znesek znižali na 300, a mi ga ne bomo plačali«, je še dodala Karlovškova, ki predsednike domžalskih krajevnih skupnosti poziva, naj v kakšnem kulturnem domu sami poskrbijo, da se bodo kandidati lahko predstavili, saj njihov namen ni skrivanje pred javnostjo. Kot pobudnica »upora« je listino s podpisi vseh kandidatov izročila uredniku časopisa Nov!c, Bojanu Bešterju. Ta je povedal, da so stand up komedijo vključili v program, da bi veliko dvorano napolnili brez vstopnine. Zdaj razmišlja, da bi pripravili samo soočenje brez komedije in brez plačila kandidatov, še vedno pa bi ga imeli v hali Komunalnega centra Domžale.

Nov!ce prireja podobno soočenje v Kamniku in to 5. oktobra ob 20. uri v Domu kulture Kamnik. Skupno srečanje županskih kandidatov z javnostjo bo sledilo stand up komediji, udeleženi kandidati pa bodo, če bodo prišli vsi, plačali po 200 evrov na osebo, je še povedal Bešter.

Peter Verbič (Peter Verbič, Lista za Domžale) je povedal, da so kandidati presodili, da nekateri mediji s kampanjo dobro služijo in s takimi srečanji poskrbijo tudi za lastno promocijo, zato bi bilo prav, da je nastop županskih kandidatov zastonj.

V Domžalah se bo za župana v prvem krogu pomerilo sedem kandidatov: Franc Černagoj (Zelena koalicija), sedanji župan Toni Dragar (LTD – Toni Dragar – Lista za vse generacije), Robert Hrovat (SDS), Katarina Karlovšek (SLS), Anton Preskar (LDS), Peregrin Stegnar (NSi) in Peter Verbič (Peter Verbič – Lista za Domžale).

Iz tiskane izdaje Dela.

Oglasno sporočilo