Uvodnik 20/2010: Wikileaks po Domžalsko

0
3545

Ste kdaj pomislili, kako zanimivo bi bilo prebirati »depeše« raznih pogovorov med našimi mestnimi veljaki, ko se dogovarjajo o izpeljavi kakšnega »našega projekta«. Saj veste, najprej morate obiskati pravega človeka in ker to seveda ne gre kar tako, morate do njegove pisarne izbrati pravo povezavo (link pravijo Američani). Torej morate najprej spoznati človeka, ki pozna pravega človeka in potem vas ta nekako spravi do čisto pravega človeka … sliši se zapleteno, ampak verjemite mi, da niti ni tako hudo. Po telefonu pokličeš enega ali dva, in če poznaš prave ljudi, si lahko že čez pol ure v najpomembnejši pisarni občinske stavbe. Da ne bo pomote, to niti ni nujno pisarna župana, v marsikateri drugi pisarni je namreč veliko hitreje, lažje in učinkoviteje, če so pravi ljudje za mizo …
Naš predsednik vlade si je blazno prizadeval za 20 minut z Obamo. In kaj moramo storiti navadni občani, da pridemo do 20 minut, recimo z našim županom? Tudi tu ni preveč težko, mi pravijo poznavalci, še posebej v popoldanskem času in ob poznavanju turistično gostinske ponudbe v teh krajih je iskanje hitro uspešno, pa tudi beseda hitro steče v prijetnem okolju. In tako teče in curlja od vsepovsod, če »šprica« ubogim Američanom, zakaj ne bi malce teklo in odtekalo tudi pri nas. Saj veste, tiste gostilniške čenče so pogosto celo najbolj resnične oziroma se izkažejo za zelo »verodostojne informacije«, ki jih je potrdilo več neodvisnih virov … na koncu se tako ali tako izkaže, da je samo nekdo ob šanku slišal preveč in zadevo prodal naprej do drugega konca šanka, od tam pa gre do frizerja, od frizerja do mesarja, pri mesarju se najde kak vaški opravljivec in zadeva že pušča na vse konce in kraje.
Skratka, pri nas na vasi, pardon, v mestu Domžale kakšnih posebnih depeš niti ne potrebujemo. Zakaj bi zadeve zapisovali, ko pa se gospodje vse na hitro zmenijo in potem blagoslovijo s kako rundo ali z dvema. Uradno bomo potrdili tako ali tako, pravijo, kasneje ko bo zadeva spravljena tako daleč, da bo enostavno tako moralo biti.
Saj res, dober mesec je že od volitev, pa se občinski svet še ni sestal … Upam, da ne bo preveč puščalo do prvega zbora naših svetnikov, ker bi občani lahko izvedeli preveč.

R. G.

Oglasno sporočilo