Uvodnik 21/2010: Poslušajte glas…

0
2843

Kaj naj vam v tem prazničnem času zaželim, drage bralke in spoštovani bralci? Vsaka zvezdica, ki je na nebu, naj bo vaša želja in prav vse naj vam zasvetijo v prihajajočem letu. Vem, da je zvezdice enostavno deliti, saj jih s tega ponorelega planeta ne moremo nikakor sklatiti, zatemniti, umazati … Živimo pač v svetu, kjer nič ni gotovo, kjer poštenje že davno ne velja prav veliko, kjer večina ljudi skrbi za svoj vrt in zvesto čuva svoj plot, v svetu, kjer nekateri imajo in drugi pač nimajo …
Zato ne bom pisal o tem svetu, ta svet se tako ali tako vrti vse bolj čudno in bati se je, da bo počasi res padel s tečajev in se prekopicnil v kako črno luknjo. Raje bom pisal o svetu, kjer živi prijateljstvo, kjer nihče nikogar ne uničuje, kjer sosedje skupaj okopavajo velike njive brez ograj, o svetu, kjer stisk rok in dana beseda veljata več kot tisoč pogodb in reprogramiranih kreditov … To je svet, v katerega se v teh prazničnih dneh tako rad zatečem. To je moj mali svet, poln zvezd, kjer se lahko pogovorim z očetom, ki me je nedavno zapustil, tu lahko zaupam najbolj zaupne misli prijatelju, v tem malem svetu lahko prisluhnem vsem tistim, ki jih imam rad in ki jim želim vse dobro.
Zato vam ob koncu tega leta želim le obilo zdravja in vam priporočam, da si kljub vsem tegobam in težavam najdete čas, da si ustvarite svoj »mali svet«. Naredite si prostor, kjer boste lahko čisto sami in nikoli osamljeni.
In ko boste opravili nekaj izletov v ta vaš mali svet, boste iz njega prišli boljši, verjemite. In za vsak primer, vsakič ko zaprete tista, čisto svoja vrata vašega »srečnega kotička«, ukradite kakšno svetlo zvezdico in jo prinesite na ta svet, ki vas zbudi vsako jutro, ko odprete oči. Podarite to zvezdico v obliki nasmeha, stiska rok ali samo prijazne besede komu, ki to potrebuje.
Svet in leto 2011 bosta lepša. Za en zvezdni trenutek. Pa SREČNO!
R. G.

Oglasno sporočilo