Odstopil direktor kamniške Občinske uprave Vladimir Korošec

0
4441
Vir: kamnican.si; 10.junij 2011
Kot smo izvedeli je danes odstopil direktor kamniške občinske uprave Vladimir Korošec, ki je prišel na to mesto pred dobrimi 4 leti z Ministrstva za notranje zadeve in je nasledil dolgoletnega prvega tajnika občinske uprave Ivana Pristovnika. Vladimir Korošec je veljal za podpornika Marjana Šarca še iz časa volilne kampanje in mu je stal ob strani tudi po volitvah, zato je tako nenaden odstop precejšnje presenečenje, čeprav se je že dolgo časa špekuliralo o njegovi »skorajšnji upokojitvi«.

Pričakujemo, da bomo o podrobnejših vzrokih za odstop izvedeli od občinske uprave v prihodnjih dneh. Vsekakor pa se zastavlja vprašanje, kdo bo postal novi direktor občinske uprave.

Vladimir Korošec je bil na mesto direktorja občinske uprave imenovan v času župana A. Toneta Smolnikarja.

Kdo bo novi direktor občinske uprave?

Dobri poznavalci razmer na občini ocenjujejo, da bi bil najprimernejši človek za to mesto sedanji koordinator občinskih resorjev mag. Ivan Kenda, ki ima bogate dolgoletne izkušnje na tem področju, saj je bil več let direktor občinske uprave v sosednji občini Komenda, pred tem pa je delal tudi na občini Kamnik. Poleg tega, da se je v relativno kratkem času odkar je ponovno na občini Kamnik uspel izkazati z izpeljavo nekaterih pomembnih nalog, med njimi tudi ravno na današnji dan pridobljenim vodnim soglasjem za sanacijo obstoječega betonskega zidu ob Kamniški Bistrici, ki je pomemben za izpeljavo in pocenitev projekta gradnje kamniških mestnih šol (več…), vedo dobri poznavalci razmer v občinski upravi povedati, da poleg občinske piarovke prav on od pomembnejših občinskih uslužbencev edini uživa popolno županovo zaupanje, kar nenazadnje ni tako nepomembno dejstvo.

Najverjetnejši novi direktor občinske uprave mag. Ivan Kenda, trenutno koordinator občinskih resorjev in tesen sodelavec župana Šarca.

Na naše direktno vprašanje, če bo sedaj on postal direktor občinske uprave, je mag. Kenda odgovoril, da je o tem še prezgodaj govoriti, ker mora biti za to mesto najprej objavljen in izpeljan javni razpis, ki bo pokazal, kdo bo najprimernejši za to mesto.
Odstopil tudi podsekretar za kadrovske in splošne zadeve dr. Franc Hribernik?

Kot smo izvedeli ob zaključku redakcije, naj bi danes odstopil tudi podsekretar za kadrovske in splošne zadeve v uradu župana, dr. Franc Hribernik. Tudi za njegov odstop pričakujemo podrobnejše informacije.

Vir: kamničan.si

Oglasno sporočilo