Uvodnik NOV!CE 9/2011: A si ti tud not padu…

0
3049
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 17.junij 2011
Ne morem si kaj, da v zadnjih dneh ob pregretem političnem prerivanju in lomastenju med politiki, ki ne vedo več, koga vse bi še nab…, ne bi pomislil, pa kaj za vraga se greste vsi skupaj, pojdite že enkrat stran in pojdite na volitve … In prav to misel so mi ukradli tako imenovani »rešetarji« Slovenije, ko so pred dnevi kar prek spletne strani pozvali ljudi, naj se podpišejo pod njihov poziv k predčasnim volitvam.
Poziv je korekten, ni navijaški, oklofuta vse, tako leve kot desne, vladne in protivladne, rumene in zelene … Skratka v pozivu ni nič drugega kot zdravorazumska ugotovitev, da je politika v slepi ulici in ker imamo demokracijo, jo lahko zvozimo v naslednji ovinek samo tako, da znova izbiramo med tistimi, ki se bodo na volitve podali. Strinjam se, da je izbira slaba, celo obupna je videti, če mene vprašate, ampak tako pač je. Tisti, ki mislijo, da zmorejo, bodo pač šli znova iskat svoje ovčice. In te ovčice (beri volivci) si bodo znova izvolile pastirja, najbrž v upanju, da jih bo popeljal na boljšo pašo kot prej. Če se to ne bo zgodilo, bodo ovčice spet zablejale, ovčarski psi bodo sicer poskušali zadržati čredo skupaj, ampak ko je prehudo, se tudi ovcam »utrga« in se razbežijo. Tako je to pri nas v naši komaj dvajsetletni demokraciji.
Ravno takšni dogodki in neumnosti, ki jih počnejo »vrhunski politiki« (bogve, kdo si je izmislil, da gre za vrhunske …), nam dejansko razkrijejo, kako mlada demokracija smo še in koliko se moramo vsi skupaj še naučiti. Nekateri se naučijo hitro, nekateri padejo v jamo (večkrat), nekateri izginejo, drugi ostanejo …
In tako se kljub vsemu vrti.
R. G.
Oglasno sporočilo