Letos na Šolskem centru Rudolfa Maistra 8 zlatih maturantov

0
6722

Vir: Kamnik.si 14. julij 2011

Danes,14. 7. zjutraj so bili objavljeni rezultati letošnje splošne mature slovenskih gimnazij, ki so jo zelo uspešno opravili tudi maturantje Šolskega centra Rudolfa Maistra iz Kamnika.
Od 165 maturantov jih je maturo uspešno opravilo 158 ali 95,76 odstotkov, zlatih maturantov je bilo 8, in sicer: Žiga Skok, Uroš Kokotec, Neža Kregar, Klemen Mihelčič, Karin Kregar, Rok Valenčič, Špela Ozimek in Jan Kovačič. Prejšnji teden so bili znani tudi rezultati poklicne mature na SEŠ Kamnik; od 34 dijakov je bil uspeh 97,1 odstotkov, zlatih poklicnih maturantov ni bilo, so pa odličen uspeh dosegli: Timotej Košir, Azra Radič, Barbara Bernot, Tjaša Prodnik, Blažka Škulj, Nina Žurbi in Saša Zavašnik.

Glede na to, da je bilo slovensko povprečje uspeha na splošni maturi 92,07 odstotkov pomeni, da je kamniška gimnazija tudi letos presegla državno povprečje (za 3,7 odstotkov) in, da po kvaliteti sodi v sam vrh slovenskega srednješolskega izobraževanja.

Od 34 možnih točk so kamniški zlati maturantje dosegli naslednje število točk: Žiga Skok: 33 točk; Uroš Kokotec, Neža Kregar, Klemen Mihelčič: 32 točk; Karin Kregar in Rok Valenčič: 31 točk; Špela Ozimek in Jan Kovačič: pa 30 točk.

Od 24 točk pa so na poklicni maturi na Srednje ekonomski šoli Kamnik Timotej Košir, Azra Radič in Barbara Bernot dosegli 20 točk, Tjaša Prodnik, Blažka Škulj, Nina Žurbi in Saša Zavašnik pa 19 točk.

Besedilo in fotografije: Damjan Hančič, www.kamnican.si

Oglasno sporočilo